search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:28
MENU CLOSE

Νοτοπούλου: Η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα δεν ανήκουν στον ακραίο εθνικισμό

14.12.2018 14:19
Νοτοπούλου: Δώσαμε έναν μεγάλο, αξιοπρεπή και καθαρό αγώνα - Media

 

Το μήνυμα της αποψινής ομιλίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη που δεν είναι άλλο από το ότι «η Θεσσαλονίκη και η βόρεια Ελλάδα δεν ανήκουν στον ακραίο εθνικισμό, τον συντηρητισμό, την αρτηριοσκλήρωση … ότι η βόρεια Ελλάδα γίνεται μηχανή ανάπτυξης, ηγέτιδα δύναμη στην νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς επανατοποθετούμαστε στρατηγικά στα Βαλκάνια … η Συμφωνία των Πρεσπών εντάσσεται σε μία διπλωματική σειρά επίλυσης σειράς χρόνιων ζητημάτων» μετέφερε η υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Σήμερα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πει ότι είναι δημοκρατική πόλη η Θεσσαλονίκη, μία πόλη που δεν ανέχεται και δεν δέχεται τις ακροδεξιές, συντηρητικές φωνές, αλλά ανήκει στους δημοκρατικούς της πολίτες και κανείς δεν μπορεί να της το στερήσει» πρόσθεσε η κ. Νοτοπούλου.

Υπάρχουν, όπως είπε, «μία σειρά από ξεκάθαρα πληρωμένους λογαριασμούς στα social media να αναπαράγουν την τροποποίηση της αφίσας, κηρύσσοντας τον πρωθυπουργό “ανεπιθύμητο”. Το ξέρει όποιος ζει σε αυτή την πόλη, είναι ο μόνος πρωθυπουργός που έχει ρίξει το βλέμμα του στην Θεσσαλονίκη, την έχει πάει μπροστά, όλο το κυβερνητικό σχήμα». Η υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης είπε ότι η ΝΔ καλλιεργεί αρνητικό κλίμα προσθέτοντας πως επιχειρεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα τρομοκράτησης «φέρουν την ευθύνη, κουβαλάνε τον σκορπιό στην πλάτη» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τις αναφορές σε «πατριώτες που θα επιχειρήσουν να μπουν» στο χώρο της ομιλίας του πρωθυπουργού, η κ. Νοτοπούλου ξεκαθάρισε ότι «face control δεν θα έχουμε, καλοδεχούμενος όποιος θέλει να μπει, να εκφράσει και την αντίθετή του άποψη».

Ωστόσο αναρωτήθηκε ποιος είναι πιο πατριώτης; «Αυτοί που θέλουν να κρατήσουν την Θεσσαλονίκη, φοβική, της ανεργίας, του σκοταδισμού, του Παπαγεωργόπουλου, του Ψωμιάδη; Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη που θέλουμε; Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικά βήματα εξωστρέφειας, η πόλη έχει μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, έχουν τελειώσει δημόσια έργα, έχουν φτιαχτεί κοινωνικές δομές» κατέληξε η υφυπουργός.

Με το βλέμμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπε ότι «αδιαμφισβήτητα» η δημαρχία Μπουτάρη και ο ίδιος ως δήμαρχος «έβγαλαν την πόλη από πολύ δύσκολες, άσχημες, σκοτεινές εποχές, συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξωστρέφειά της … μετά και την βίαιη επίθεση στον Λευκό Πύργο, ο πρωθυπουργός του πρότεινε να ηγηθεί ενός προοδευτικού μετώπου στην πόλη και σε αυτή την προσπάθεια συστρατευτήκαμε όλοι. Για προσωπικούς του λόγους, ο δήμαρχος αποσύρεται από την εκ νέου διεκδίκηση της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης».

Σχολιάζοντας τέλος τις επικρίσεις εναντίον της σημείωσε ότι «δέχομαι πόλεμο επειδή είμαι γυναίκα, δεν έχω ακούσει κάποιον να λέει “δεν τα κάνει ή δεν τα λέει καλά”, αλλά μία σειρά από παραφιλολογίες ή χυδαιότητες… όχι σοβαρή κριτική για πεπραγμένα είτε στο γραφείο του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη είτε στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Αυτό δείχνει πολλά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15