search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:59
MENU CLOSE

Στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας για τη συμφωνία των Πρεσπών – Ομιλία για να καμφθούν οι αντιδράσεις

14.12.2018 15:06
Στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας για τη συμφωνία των Πρεσπών - Ομιλία για να καμφθούν οι αντιδράσεις - Media
 
Από τις Βρυξέλλες στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει ο πρωθυπουργός για την ομιλία που θα πραγματοποιήσει σε λίγες ώρες στο Παλαί ντε Σπορ (μετά τις 19:30), στο πλαίσιο μεγάλης κομματικής εκδήλωσης για την υπεράσπιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και κατά του εθνικισμού και του μίσους, όπως διακηρύσσεται από αρμόδια κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.
 
Η εκδήλωση που πραγματοποιείται μερικές μέρες μετά τις δηλώσεις Ζάεφ περί διδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσας στα σχολεία και περί Μακεδόνων του Αιγαίου στόχο έχει να δοθεί απάντηση στους φόβους και τις ανησυχίες του ότι ανοίγει θέμα «μακεδονικής μειονότητας» και να στείλει το μήνυμα ότι στηρίζεται από τον προοδευτικό κόσμο της Θεσσαλονίκης.
 
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του αναμένεται να αναδείξει τα θετικά της Συμφωνίας που κατά την κυβέρνηση επιλύουν με προοδευτικό τρόπο ένα χρόνιο ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής που δημιουργήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και μάλιστα από αυτούς που σήμερα παριστάνουν τους «μακεδονομάχους». Επιπλέον ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισημάνει για ακόμη μια φορά τα αναπτυξιακά οφέλη που θα προκύψουν από τη Συμφωνία αυτή που σύμφωνα με την κυβερνητική ρητορική καθιστά κέντρο των Βαλκανίων τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα.
 
Παράλληλα, δεδομένου ότι αρχίζει μια προεκλογική χρονιά ο πρωθυπουργός επιχειρεί να στείλει διασκεδάσει τις εντυπώσεις που καλλιεργούνται από το αντίπαλο στρατόπεδο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί πολιτική ζημιά στη Βόρειο Ελλάδα λόγω της Συμφωνίας.
 
Η εκδήλωση πυροδότησε νέο γύρο αντιπαράθεσης και πόλωσης με τη ΝΔ με αφορμή την αντισυγκέντρωση που πραγματοποιείται στο Λευκό Πύργο και την οποία έχει καταδικάσει ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύοντας ότι τέτοιες ενέργειες ανήκουν στην εποχή των Γκοτζαμάνηδων που έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.
 
Η ΝΔ από την πλευρά της δεν καταδίκασε τη συγκέντρωση και κατήγγειλε την πραγματοποίηση της ομιλίας πάνω στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με την οποία θα ανοίξει τις εργασίες του Συνεδρίου της ΝΔ.
 
Το κλίμα στη Θεσσαλονίκη πάντως φαίνεται να είναι τεταμένο και ενόψει της εκδήλωσης έχουν ληφθεί ισχυρά αστυνομικά μέτρα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44