search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:10
MENU CLOSE

Μητσοτάκης από το συνέδριο της ΝΔ: Διπλάσια αύξηση του κατώτατου μισθού από το ρυθμό ανάπτυξης

14.12.2018 16:37

 

«Στείλτε στον κ. Τσίπρα τον λογαριασμό στις εκλογές. Να μιλήσει ο λαός με την ψήφο του αν θέλει ή όχι την Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την Συμφωνία των Πρεσπών.

«Άλλο ο αγνός πατριωτισμός και άλλο ο ακραίος εθνικισμός. Μην αφήσετε να αμαυρωθεί ο γνήσιος πατριωτισμός μας. Στείλτε στον κ. Τσίπρα τον λογαριασμό στις εκλογές. Να μιλήσει ο λαός με την ψήφο του αν θέλει ή όχι την Συμφωνία των Πρεσπών» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.
 
«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι και σήμερα ακόμα προσβάλλει τον πατριωτισμό της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που βρίσκονται απέναντι στην συμφωνία, χαρακτηρίζοντας τους ακροδεξιούς και εθνικιστές. Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Διότι η χρονική σύμπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών με την ξαφνική αλλαγή στάσης των εταίρων, μόνο τυχαία δεν είναι» και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
 
«Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του. «Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
Δυο δεσμεύσεις
Κατά την διάρκεια της ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε δύο νέες δεσμεύσεις του για την οικονομική ανάταξη της χώρας και κυρίως την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας. Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την δέσμευση του για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας αλλά και για βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.
 
Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να έχει διπλάσιο ποσοστό αύξησης από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ» καθώς όπως είπε «το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένεις κανείς πίσω».
 
Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως «θα σταθούμε με κάθε τρόπο δίπλα στους νέους μας που θέλουν να κάνουν οικογένεια και σήμερα διστάζουν». «Δεσμεύομαι σήμερα ότι θα στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια από την πρώτη μέρα της γέννησης του πρώτου παιδιού τους. Στον πρώτο προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ ως κυβέρνηση, θα προβλέπεται ένα επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην χώρα μας από οικογένειες που πληρούν εισοδηματικά κριτήρια».
 
Πολιτική αλλαγή
«Είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για μένα προσωπικά αυτό το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Το τελευταίο μας Συνέδριο πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές» ξεκίνησε την ομιλία του καταχειροκροτούμενος ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο 12ο Συνέδριο της «γαλάζιας» παράταξης.
 
«Η Νέα Δημοκρατία ήταν, είναι και θα είναι κόμμα του λαού. Της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ξεκινώντας την ομιλία του ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τέσσερα κορυφαία πρόσωπα της «γαλάζιας» παράταξης. Στον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή και στους Κώσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
 
«Είμαστε η παράταξη που έχτισε τη δημοκρατική μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών. Χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Είμαστε η παράταξη που τόλμησε πρώτη να κάνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, βρισκόμενη τότε μπροστά από την εποχή της. Χάρη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Είμαστε η παράταξη που απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες κάτω από την πολιτική της στέγη. Χάρη στον Κώστα Καραμανλή. Είμαστε η παράταξη που κράτησε τη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο και το ευρώ σε πείσμα του Σύριζα και των ακραίων αριστερών και δεξιών φίλων του. Χάρη στον Αντώνη Σαμαρά» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
«Φύγετε»
Με την φράση «φύγετε για να πάει επιτέλους η Ελλάδα μπροστά» ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το σύνολο των πεπραγμένων της πολιτικής που εφάρμοσε τα χρόνια της διακυβέρνησης της. «Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Φύγετε»! Και ζητά ένα και μόνο πράγμα από εμάς: «Προχωρήστε μπροστά!» Είναι, λοιπόν, διπλό το χρέος μας: Να τελειώσει η παρακμή και η Ελλάδα να πάει, επιτέλους, μπροστά!» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το σύνθημα του συνεδρίου: «Μπορούμε! Ελλάδα μπορούμε», σύνθημα που επανέλαβε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03