search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:32
MENU CLOSE

Καυγάς για το ΠΑΣΟΚ… απόντος του ΚΙΝΑΛΛ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2051
13-12-2018
15.12.2018 04:00
gennimata_1.jpg

Για «κοκορομαχία» Τσίπρα – Μητσοτάκη με ευθύνη Βούτση μιλάει το Κίνημα Αλλαγής

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούσαν να διαμοιράσουν τα ιμάτια του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής επέλεξε να μην βρίσκεται εντός της Ολομέλειας, μολονότι η επικεφαλής του Κινήματος Φώφη Γεννηματά λίγο νωρίτερα σε άλλη αίθουσα του Κοινοβουλίου είχε μιλήσει στην εκδήλωση διαλόγου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της με θέμα το δημογραφικό ζήτημα.

Για τεχνητή πόλωση έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο χαρακτήρισε «κοκορομαχία» τη σύγκρουση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ έβαλε στο στόχαστρό του ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για τον τρόπο με τον οποίο διευθύνει τη συνεδρίαση όταν βρίσκονται αντιμέτωποι οι πολιτικοί αρχηγοί.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάση Θεοχαρόπουλου για όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή και κυρίως την εφ’ όλης της ύλης σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού και του «γαλάζιου» προέδρου.

«Επί τρεις ώρες παρακολουθήσαμε μια κοκορομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη. Μια προσπάθεια δημιουργίας στείρου δικομματισμού με τεχνητή πόλωση, διχαστική αντιπαράθεση μακριά από τις ανάγκες του σήμερα για την υπέρβαση της κρίσης. O πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μαζί με τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. έχουν την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό που συμβαίνει και το οποίο απαξιώνει τον διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Ντροπή τους, δεν θα τους περάσει!» τόνισε χαρακτηριστικά ο Θεοχαρόπουλος.

«Ανεπιθύμητος πολιτικός»

Ειδικότερα πάντως, απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος στην τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, απευθυνόμενος στην πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως από το ΠΑΣΟΚ «έφυγαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ όχι αυτοί που δυσαρεστήθηκαν από ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτοί που εδυσαρεστούντο μακριά από την εξουσία. Ήρθαν σε εσάς αυτοί που δεν μπορούν χωρίς εξουσία, που δεν μπορούν όταν το κόμμα τους είναι μικρότερο ή είναι στην αντιπολίτευση».

Έστρεψε μάλιστα τα «πυρά» του και προς τον πρωθυπουργό υποστηρίζοντας πως «οι εκατοντάδες χιλιάδες των ανθρώπων που συσπειρώνονται γύρω από το ΠΑΣΟΚ και από το Κίνημα Αλλαγής έχουν απόψεις για την πολιτική. Και γι’ αυτούς είστε persona non grata. Είστε ένας ανεπιθύμητος πολιτικός».

«Καταρρέει ο Νόμος Κατρούγκαλου»

Ισχυρά «πυρά» πάντως κατά της κυβέρνησης έριξε η Γεννηματά στην ομιλία της στη Βουλή για το δημογραφικό την ώρα που κονταροχτυπιούνταν Τσίπρας και Μητσοτάκης στην Ολομέλεια. «Είναι πια σε όλους καθαρό ότι ο Νόμος Κατρούγκαλου καταρρέει. Σήμερα στη Βουλή, μετά την κατακραυγή, η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις μειώσεις που η ίδια εισηγήθηκε και ψήφισε για τις παλιές συντάξεις» τόνισε αρχικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνέχεια σημείωσε πως «μένουν όμως οι μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις, στις αναπηρικές και οι εξοντωτικές παρεμβάσεις στις συντάξεις χηρείας. Με τον νόμο αυτόν, τον νόμο των χαμηλών συντάξεων και των μεγάλων αδικιών, η κυβέρνηση γίνεται ο μεγάλος χορηγός της Ν.Δ. για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Ο Νόμος Κατρούγκαλου, ο νόμος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛ, δεν διορθώνεται, καταργείται».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:32