search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:19
MENU CLOSE

Μέρκελ: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την άρση ή τον μετριασμό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας

14.12.2018 17:31
Δεν κάνει πίσω η Μέρκελ: Το Βερολίνο δεν αναμένει κυρώσεις κατά της Τουρκίας  στη Σύνοδο Κορυφής - Media

 

Οι 27 ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την άρση ή τον μετριασμό των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. Σχετική δήλωση έκανε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μετά το τέλος της συνόδου κορυφής .

«Συζητήσαμε το θέμα της Ρωσίας και της Ουκρανίας και διαπιστώσαμε, ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση ούτως ώστε να άρουμε ή να μετριάσουμε τις κυρώσεις» δήλωσε η Μέρκελ. Η Μέρκελ είπε ότι στη σύνοδο συζητήθηκε επίσης το επεισόδιο που σημειώθηκε στα στενά του Κερτς μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, όπως και ότι «για μια ακόμη φορά καταστήσαμε σαφές ότι πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις για την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην θάλασσα της Αζοφικής».

Νωρίτερα η σύνοδος κορυφής της ΕΕ είχε αποφασίσει να παρατείνει για έξι μήνες τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16