28/03/2020 08:53:32

Εθνικές εκλογές τον Μάιο βλέπει ο Μητσοτάκης - «Διχαστικός ο λόγος του Τσίπρα»

Εθνικές εκλογές τον Μάιο βλέπει ο Μητσοτάκης - «Διχαστικός ο λόγος του Τσίπρα» - Media

 

Την εκτίμησή του ότι το πιθανότερο σενάριο είναι εκείνο των εθνικών εκλογών τον Μάιο, διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο περιθώριο του 12ου συνεδρίου του κόμματος.

Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ήταν πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τον ακολουθήσει.

Υπογράμμισε ότι οι πολίτες θέλουν να ακούν θετικό λόγο και λένε «όχι» στην πόλωση, «γι’ αυτό και στη χθεσινή του ομιλία, που διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά, μόνο τα 10 λεπτά ήταν αφιερωμένα στον κ. Τσίπρα».

Για την κατηγορία Τσίπρα ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ευρώπη για τη στάση του στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, σχολίασε: «Την απάντηση την πήρατε σήμερα από τον [υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν] κ. Βέμπερ».

Επανέλαβε τέλος ότι είναι πάντα στο τραπέζι η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και θα εξετάσει τον χρόνο υποβολής.

Ερωτηθείς για την πρόταση-πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτικό ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι η τηλεμαχία θα οριστεί όταν προκηρυχθούν εκλογές.

Σημείωσε πως την περασμένη εβδομάδα είχε αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα στην Βουλή, προσθέτοντας πως θα είναι πάντα παρών στο κοινοβούλιο για να απαντήσει στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, με συμμετοχή και του Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο του συνεδρίου. Συζήτησαν εν τάχει την πορεία του κ. Βέμπερ για την προεδρία της Επιτροπής, αλλά και την κατάσταση στην Ελλάδα και τις επικείμενες εκλογές.

Παρέμβαση σε ειδική εκδήλωση του Συνεδρίου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του 12ου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος, παρέστη στην ειδική εκδήλωση με θέμα «Δεξιότητες και δια βίου μάθηση για νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές». O Kυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως είναι ενδεικτικό το τί προσπαθεί να κάνει η ΝΔ στο συνέδριό της επισημαίνοντας τις δράσεις των παράλληλων προγραμμάτων οι οποίες ανοίγουν μια βεντάλια θεμάτων με τα οποία τα παραδοσιακά κόμματα δεν ασχολούνται, όπως είπε, με τη συστηματικότητα που θα έπρεπε.

«Σήμερα μιλήσατε για το μέλλον. Ένα μέλλον, όμως, το οποίο είναι ήδη εδώ. Και η Ελλάδα δεν έχει καμία πολυτέλεια, δεν έχει κανένα περιθώριο, σε αυτήν την τεράστια αλλαγή η οποία συντελείται στον τόπο με τον οποίον η ίδια η οικονομία και η κοινωνία είναι οργανωμένη ως αποτέλεσμα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης. Δεν έχουμε καμία πολυτέλεια, να είμαστε με την πλευρά των ηττημένων. Κατά συνέπεια, το ψηφιακό άλμα της χώρας, αποτελεί για εμένα πρώτη και αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα. Και ο τρόπος για να μπορέσει ένα κράτος, μια κυβέρνηση, να οργανώσει την ψηφιακή της πολιτική σε όλα τα επίπεδα είναι ακριβώς αυτή να έχει οριζόντια χαρακτηριστικά. Να μην αντιμετωπίζεται απλά ως ένα υπουργείο το οποίο έχει ως αντικείμενο την ψηφιακή πολιτική, το οποίο δεν επικοινωνεί με τα υπόλοιπα. Αλλά να βρίσκεται υπό τον απευθείας έλεγχο του πρωθυπουργού, ένα οριζόντιο υπουργείο Επικρατείας με αρμοδιότητα την ψηφιακή πολιτική το οποίο θα εφαρμόζει ψηφιακές πολιτικές σε όλο το φάσμα των δημόσιων πολιτικών» είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως η ταχύτητα με την οποία αλλάζει ο κόσμος είναι τόσο συγκλονιστική που δεν μπορούμε καν να φανταστούμε τι μας επιφυλάσσει το άμεσο μέλλον.

Όπως τόνισε όμως όλοι έχουμε υποχρέωση να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε γι' αυτό , διευκρίνισε όμως ότι και όλοι γνωρίζουμε ότι η ίδια η πρόοδος της τεχνολογίας θα έχει ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν πολλά επαγγέλματα και να δημιουργηθούν καινούρια. Σε αυτή τη λογική ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως κατά συνέπεια θα πρέπει να προβλέπουμε στον τρόπο με τον οποίον οργανώνουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

«Ποιές είναι εκείνες οι δεξιότητες και οι γνώσεις οι οποίες θα είναι πιο σχετικές για τα επαγγέλματα του μέλλοντος; Γνωρίζουμε επίσης, ότι η στείρα αποστήθιση γνώσης, την οποία, δυστυχώς, προωθεί το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, μέσα από την έμφαση που δίνει στην παπαγαλία, δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία όταν μέσα από το κινητό μου τηλέφωνο μπορώ να έχω πρόσβαση σε όλη την πληροφορία στον κόσμο. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να στρέψουμε, ειδικά τα νέα τα παιδιά, στις λεγόμενες πιο "μαλακές δεξιότητες", στην δυνατότητα να δουλεύουν ομαδικά, τη συναισθηματική νοημοσύνη, την κριτική σκέψη, την ευρηματικότητα. Αυτές είναι οι δεξιότητες οι οποίες θα έχουν ανταπόκριση στην αγορά εργασίας την επόμενη μέρα. Και βέβαια θα πρέπει να επενδύσουμε πάρα πολύ συστηματικά στην κατάρτιση και τη δια βίου μάθηση ανθρώπων οι οποίοι σήμερα βρίσκονται στην αγορά εργασίας ή ενδεχομένως βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας. Και οι οποίοι πρέπει να αποκτήσουν καινούριες δεξιότητες για να μπορούν να προσαρμοστούν σε αυτόν τον κόσμο που αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα» είπε μιλώντας και σε πιο προσωπικό επίπεδο. «Νομίζω ότι απέκτησα το πρώτο μου κινητό όταν ήμουν 24 ετών, άρα και εγώ άρα έχω περάσει σχεδόν τη μισή μου ζωή χωρίς κινητό. Όταν μιλάω στον γιο μου και του λέω να φανταστεί τη ζωή του χωρίς κινητό νομίζει ότι έρχομαι από την παλαιολιθική εποχή. Και θυμάμαι, μάλιστα, όταν πρωτοπήγα στο πανεπιστήμιο στην Αμερική, 18 ετών, τον πρώτο χρόνο του πανεπιστημίου μου, έγραφα τις εργασίες μου σε γραφομηχανή. Και ξαφνικά, το 1987, εμφανίστηκαν στο αμερικάνικο πανεπιστήμιο οι πρώτοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές για μαθητές. Και διαπίστωσα ο ίδιος αυτό το τεράστιο άλμα παραγωγικότητας όταν κατάλαβα ότι δεν μπορούσα πια να γράφω στο χέρι και μετά να τα πληκτρολογώ. Έπρεπε να μάθω κατευθείαν να γράφω πάνω στο πληκτρολόγιο.

Αλλά είδα εν τέλει πόσο πιο παραγωγικός μπόρεσα να γίνω» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η τεχνολογία είναι ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας το οποίο από τη μία μας επιτρέπει να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη και από την άλλη όμως εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους. «Χρέος μας είναι να την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να αντιμετωπίσουμε τα πολλά πολιτικά, αλλά και ηθικά προβλήματα τα οποία ήδη προκύπτουν μπροστά μας και τα οποία χρειάζονται και πολιτική παρέμβαση. Και να σιγουρευτούμε, φίλες και φίλοι, ότι η Ελλάδα σε αυτόν τον κόσμο που αλλάζει, θα είναι με την πρώτη ταχύτητα, όχι με τη δεύτερη ή την τρίτη. Είμαστε ένας λαός από τη φύση μας πολύ ευρηματικός και πολύ προσαρμοστικός. Δεν έχουμε την πολυτέλεια σε αυτήν την συγκλονιστική επανάσταση η οποία συντελείται μπροστά στα ίδια μας τα μάτια να μείνουμε ουραγοί. Αλλά -όπως είπε και ο τελευταίος μας ομιλητής- καλά και ωραία όλα αυτά, όμως μην έχετε καμία αμφιβολία ότι με τη σημερινή κυβέρνηση τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Γι' αυτό σας θέλω στην πρώτη γραμμή για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να έρθει μια κυβέρνηση η οποία καταλαβαίνει πως πρέπει να πάει τη χώρα στο μέλλον και ξέρει πως να την οδηγεί σε αυτό» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.