search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:03
MENU CLOSE

Οι ράπερ εκνευρίζουν τον Πούτιν

16.12.2018 11:13
Πούτιν: Απαράδεκτη η φυλάκιση της Ρωσίδας κατασκόπου Μαρία Μπούτινα - Media

 

Η άνοδος της δημοτικότητας της ραπ μεταξύ των νεαρών Ρώσων ανησυχεί τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Και θέλει να βρεθεί τρόπος να μπει ένας έλεγχος στους ράπερ.

«Αν είναι αδύνατο να το σταματήσουμε (σ.σ. αυτό το είδος μουσικής), τότε πρέπει να το καθοδηγήσουμε και να το κατευθύνουμε», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνάντηση με συμβούλους για τον πολιτισμό, στην Αγία Πετρούπολη. Ομως, ο Πούτιν τους προειδοποίησε ότι οι όποιες προσπάθειες να εμποδιστούν εμφανίσεις των ράπερ θα έχουν αντίστροφα αποτελέσματα και θα ενισχύσουν τη δημοτικότητά τους.

«Η ραπ βασίζεται σε τρεις πυλώνες: σεξ, ναρκωτικά και διαμαρτυρία», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το Associated Press, ενώ εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τις αναφορές στα ναρκωτικά, χαρακτηρίζοντάς το «μονοπάτι προς τον ξεπεσμό του έθνους». «Η προπαγάνδα των ναρκωτικών είναι χειρότερη και από το να βρίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του Πούτιν έρχονται έπειτα από τον σάλο για την ακύρωση συναυλιών, αλλά και τη σύλληψη του δημοφιλούς ράπερ Husky. Ολα αυτά προκάλεσαν έντονες συζητήσεις τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους, και θύμισαν λογοκρισία της σοβιετικής εποχής, σημειώνει το Associated Press.

Ο Husky συνελήφθη τον προηγούμενο μήνα, έπειτα από αυτοσχέδια εμφάνιση που πραγματοποίησε, όταν ακυρώθηκε η εμφάνισή του στο Κράσνονταρ. Δεν ήταν ο μόνος του οποίου το σόου ματαιώθηκε. Το ίδιο έγινε και για δύο εμφανίσεις του ράπερ Gone.Fludd τον προηγούμενο μήνα, ο οποίος κατήγγειλε πιέσεις από τις αστυνομικές αρχές, ενώ και ο Allj, διάσημος επίσης στη Ρωσία, ματαίωσε τη συναυλία του στην πόλη Γιακούτσκ, έπειτα από απειλές ότι θα ξεσπάσουν βίαια επεισόδια.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:02