18/10/2019 13:31:03

Θεοχάρης: Οσα πιστεύω είναι πιο κοντά σε αυτά που προτείνει ο Μητσοτάκης

Θεοχάρης:  Οσα πιστεύω είναι πιο κοντά σε αυτά που προτείνει ο Μητσοτάκης - Media

 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, με σημερινή συνέντευξη του επιχειρεί να προσεγγίσει την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε συνέντευξη του στον Τύπο της Κυριακής ο κ. Θεοχάρης δηλώνει χαρακτηριστικά, «Δεν σας κρύβω ότι όσα πιστεύω είναι πιο κοντά σε αυτά που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Σε ερώτηση αν έχει κάνει κάποια συζήτηση για τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια κάποιου κόμματος στις επόμενες εκλογές και αν θα ήθελε να είναι στην επόμενη Βουλή, ο κ. Θεοχάρης σημειώνει πως «δεν σας κρύβω ότι θα ήθελα να είμαι στην επόμενη Βουλή, γιατί θέλω να συμβάλω κι εγώ με τις όποιες δυνάμεις μου στην ανάταξη της χώρας(…)για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται στρατηγικό σχέδιο και πολιτική αποφασιστικότητα. Και με αυτά τα δεδομένα δεν σας κρύβω ότι όσα πιστεύω είναι πιο κοντά σε αυτά που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αλλά σας διαβεβαιώ, δεν έχω κάνει καμία συζήτηση μαζί του».

Ο κ. Θεοχάρης ήταν από τους ανεξάρτητους βουλευτές που σκέφτονταν να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, ωστόσο, όπως δηλώνει στην ίδια συνέντευξη, δηλώνει ότι «οι συνεχείς δηλώσεις Ζάεφ και κυρίως ο τόπος με τον οποίο ερμηνεύει ναι συμφωνία που είχε ούτως ή άλλως εξαρχής προβλήματα, δεν σας κρύβω ότι μου έχουν προκαλέσει δεύτερες σκέψεις», θέση που προφανώς διευκολύνει την προσέγγιση του με τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης σε ερώτηση για το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση ενός προοδευτικού μετώπου, ο ανεξάρτητος βουλευτής δηλώνει ότι η πρόσκληση αυτή δεν αφορά τον χώρο του προοδευτικού φιλελευθερισμού στον οποίο ανήκει ο ίδιος.

Αν το φλερτ διαφόρων πλευρών προς τη Νέα Δημοκρατία θα βρουν ανταπόκριση είναι κάτι, που πλέον, εξαρτάται από την Πειραιώς και σύντομα ή λίγο αργότερα θα φανεί αν θα γίνουν αποδεκτά. Ξεκάθαρο όμως είναι ότι η δυναμική που έχει αναπτύξει η ΝΔ στο δρόμο προς τις εκλογές και τα ανοίγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο χώρο του κέντρου έχουν κάνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θελκτικό για πρόσωπα που δεν είχαν στηρίξει στο παρελθόν τη ΝΔ. 

 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.