search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:08
MENU CLOSE

Times: Φόβο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ προκαλούν τα τουρκικά στρατεύματα

17.12.2018 12:37
Times: Φόβο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ προκαλούν τα τουρκικά στρατεύματα - Media

 

«Η Τουρκία έχει αναπτύξει τανκς και κομάντο κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία και διέταξε 14.000 Σύρους αντάρτες που συνεργάζονται με το στρατό της να προετοιμαστούν για μια επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων που συνεργάζονται με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις. Αλλά η ανάπτυξη στρατευμάτων από την Τουρκία προκαλεί φόβο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ», γράφουν οι Times του Λονδίνου.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι δυτικές δυνάμεις που πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο βόρειο τμήμα της Συρίας είναι κι αυτές τρομοκρατικές ομάδες που απειλούν την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν τον Τούρκο πρόεδρο να αποσυρθεί.

Σε μια αναφορά στις μεγάλες εμπλεκόμενες δυνάμεις, Αμερικανός αξιωματούχος προειδοποίησε τις συριακές ομάδες ότι «δεν πρέπει να εισέλθουν εκεί που παλεύουν οι ελέφαντες», δήλωσε ο Γιουσέφ Χαμούντ, διοικητής των ανταρτών, στους Times.

Ο Ερντογάν συνομίλησε με τον Πρόεδρο Τραμπ την Παρασκευή, αλλά δεν του δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις που επιδίωξε. Ο αναλυτής Γκιουνέι Γιλντίζ, του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής στην Ουάσιγκτον δήλωσε πάντως ότι είναι απίθανο ο Ερντογάν να τολμήσει να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τις αμερικανικές δυνάμεις, γράφουν οι Times.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:07