search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:23
MENU CLOSE

«Σιωπηλός δολοφόνος»: Αυτό είναι το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό της Κίνας (Photos)

17.12.2018 13:45
«Σιωπηλός δολοφόνος»: Αυτό είναι το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό της Κίνας (Photos) - Media
 
Για όσους αμφιβάλλουν ότι η Κίνα είναι πλέον έτοιμη να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ και τη Ρωσία στην κούρσα των εξοπλισμών, μέσα σε λίγους μήνες το Πεκίνο είναι έτοιμο να δώσει απαντήσεις, παρουσιάζοντας επίσημα το νέο του στρατηγικό βομβαρδιστικό με την ονομασία Η-20.
 
Μάλιστα, η Δύση περιμένει με αγωνία την επίσημη παρουσίαση του αεροσκάφους που θυμίζει πάρα πολύ το αμερικανικό Β-21 που αναπτύσσει για τις ΗΠΑ η Northrop-Grumman, καθώς αν η πραγματικότητα ανταποκρίνεται στα όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με την εμβέλεια και τις stealth ιδιότητες του Η-20, τότε η ισορροπία μεταξύ των δύο χωρών ενδέχεται να αλλάξει δραματικά.
Οι πληροφορίες γύρω από το stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό της Κίνας είναι, πράγματι, εντυπωσιακές, καθώς αναφέρουν ότι θα έχει ακτίνα μάχης περίπου 5.000 μιλίων και θα μπορεί να μεταφέρει μεταξύ δέκα και εικοσιτρείς τόνους βομβών, διαθέτοντας, παράλληλα, ειδικά χαρακτηριστικά απόκρυψης στίγματος και άλλες stealth ιδιότητες.
 
Επίσης, πληροφορίες από το Πεκίνο αναφέρουν ότι το Η-20 θα μπορεί, εκτός από στρατηγικό βομβαρδιστικό να παίζει και το ρόλο ιπτάμενου δικτυωμένου κέντρου Αναγνώρισης και Διοίκησης, περίπου όπως και τα αμερικανικά F-35.
Το Πεκίνο, με το Η-20 σκοπεύει να ολοκληρώσει την πυρηνική του τριάδα που συμπεριλαμβάνει τους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και τα υποβρύχια με ικανότητα εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων. Η επίσημη παρουσίαση του Η-20 αναμένεται να γίνει εντός του 2019 και να συμπέσει με τις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια της Πολεμικής Αεροπορίας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας.
 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22