search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:43
MENU CLOSE

Ο «στόλος-φάντασμα» κινείται και οι επιστήμονες έχουν μείνει άναυδοι (Photos)

17.12.2018 15:32
Ο «στόλος-φάντασμα» κινείται και οι επιστήμονες έχουν μείνει άναυδοι (Photos) - Media

 

Ένας «στόλος-φάντασμα» αποτελούμενος από περισσότερα από 200 σκάφη κινείται αργά αλλά σταθερά και οι επιστήμονες προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο «στόλος» αυτός αποτελείται από περισσότερα από 200 πολεμικά πλοία που βρίσκονται στο βυθό του ποταμού Πότομακ στις ΗΠΑ, χρονολογούμενα από τον Εμφύλιο Πόλεμο και φθάνοντας ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τα πλοία αυτά, κυρίως ξύλινα, βυθίστηκαν επίτηδες για διάφορους λόγους και έχουν μετατρέψει τον κόλπο Μάλοουζ του Πότομακ σε ένα νεκροταφείο πολεμικών σκαφών και έναν εξαιρετικά πλούσιο βιότοπο.

Ωστόσο, όπως παρατηρούν ειδικοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας δορυφορικές φωτογραφίες, τα σκάφη αυτά έχουν αρχίσει να κινούνται αλλάζοντας σταδιακά θέση.

Μάλιστα, κάποια από αυτά έχουν μέσα στο χρόνο κινηθεί για μίλια ολόκληρα προς τα ανατολικά, κάτι που αποδίδεται στη σταδιακή φθορά, τόσο των σκαφών, όσο και του βυθού του Πότομακ.

Το ανησυχητικό για τους επιστήμονες είναι ότι η μετακίνηση των ναυαγισμένων πλοίων απειλεί την ισορροπία του βιότοπου που έχει δημιουργηθεί στον κόλπο Μάλοουζ.

Πηγή: Live Science

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 09:42