search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:22
MENU CLOSE

Αλλάζει θέση το λιμάνι μεγάλου νησιού του Αιγαίου;

17.12.2018 15:34
Αλλάζει θέση το λιμάνι μεγάλου νησιού του Αιγαίου; - Media

 

Αποφάσεις αναφορικά με τη μελέτη Προγραμματικού Σχεδίου (master plan) Λιμένα Ερμούπολης αναμένονται από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδίου και Ανάπτυξης Λιμένων στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, το ζήτημα έχει εξέχουσα σημασία για την Σύρο, καθώς, αν το master plan του λιμανιού εγκριθεί από την ΕΣΑΛ, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την υλοποίηση ενός από τα σημαντικότερα έργα στην ιστορία του νησιού.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τελικές τροποποιήσεις του master plan είχαν γίνει τον περασμένο Οκτώβριο με τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και του Γ.Γ. Λιμενικών Υποδομών. Επομένως, από πλευράς Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, υπάρχει απόλυτη αισιοδοξία ότι το θέμα θα έχει θετική έκβαση και η ΕΣΑΛ θα ανάψει το πράσινο φως για την υλοποίηση του μεγάλου έργου.

Οι σημαντικότερες αλλαγές-παρεμβάσεις που περιλαμβάνει το σχέδιο είναι οι εξής:

  • Μεταφορά του λιμανιού ακτοπλοΐας στην περιοχή του πρώην εργοστασίου Λαδόπουλου
  • Αλλαγή θέσης και του εμπορικού λιμένα
  • Επέκταση και βελτίωση των υποδομών του χώρου πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων με σκοπό την δυνατότητα φιλοξενίας μεγαλύτερων πλοίων
  • Αξιοποίηση του σημερινού λιμανιού ακτοπλοΐας για την φιλοξενία mega yaghts και τουριστικών σκαφών
  • Διαμόρφωση του χερσαίου χώρου του σημερινού λιμανιού ακτοπλοΐας σε μεγάλο χώρο στάθμευσης (από Πυροσβεστική μέχρι χώρο αναμονής επιβατών)
  • Βελτίωση και αξιοποίηση της υπάρχουσας μαρίνας
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20