search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:52
MENU CLOSE

Από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει ο νέος κατώτατος μισθός – Πόσο θα αυξηθεί

18.12.2018 07:03
Aσφαλιστικές εισφορές: Τι κερδίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες με το νέο σύστημα (Παραδείγματα)  - Media

 

Tον Φεβρουάριο του 2019 θα εφαρμοστεί ο νέος κατώτατος μισθός όπως υπογράμμισε χτες σε συνέντευξη της η υπουργός Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου. 

Ειδικότερα τόνισε ότι το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου θα καθοριστεί το ύψος του κατώτατου μισθού, και από τον Φεβρουάριο θα ισχύσει.

Οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό δεν έχουν αποφασισθεί ακόμη ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται πως θα κυμανθούν μεταξύ 35-40 ευρώ τον μήνα αναδεικνύοντας τις αποστάσεις «κανονικότητας» που συνεχίζουν να χωρίζουν την Ελλάδα με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr η ομάδα εμπειρογνωμόνων, η οποία έχει συσταθεί στη βάση των ισχυουσών διατάξεων νόμου προκειμένου να υποβάλει εισήγηση μεταβολής του κατώτατου μισθού προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αναμένεται εντός των ημερών να υποβάλει το πόρισμά της.

Η εισήγηση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, λαμβάνει όμως υπόψη την κατάσταση της οικονομίας και τις εξελίξεις σε βασικούς δείκτες όπως η ανάπτυξη, η ανταγωνιστικότητα, η παραγωγικότητα, η απασχόληση και η ανεργία. 

Η υπουργός Εργασίας θα λάβει εντός Ιανουαρίου την τελική απόφαση για τις αυξήσεις, την οποία θα εισηγηθεί προς το Υπουργικό Συμβούλιο. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15