search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:18
MENU CLOSE

Αυτό είναι το απίστευτο ποσό που θα πάρει ο Μουρίνιο ως αποζημίωση 

18.12.2018 11:55
Αυτό είναι το απίστευτο ποσό που θα πάρει ο Μουρίνιο ως αποζημίωση  - Media

 

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, ύστερα από θητεία 2,5 ετών, την ώρα που το Sky Sports αναφέρει ότι ο Μάικλ Κάρικ θα αναλάβει προσωρινά τα «ηνία» της ομάδας, έως ότου προσληφθεί μόνιμος προπονητής.

Το μέλλον του Μουρίνιο φάνταζε… χλωμό στο «Ολντ Τράφορντ» στην τρέχουσα σεζόν, καθώς το χειρότερο ξεκίνημα της ομάδας σε μια σεζόν εδώ και 28 χρόνια επιβεβαιώθηκε με την Κυριακάτικη εκτός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ με 3-1. Ο 55χρονος Πορτογάλος επέμεινε στο «Άνφιλντ» ότι δεν είχε χάσει τα αποδυτήρια της ομάδας του, η οποία βρίσκεται στην έκτη θέση της κατάταξης στην Premier League με 26 βαθμούς, 11 λιγότερους από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League.

Όμως, η διοίκηση της Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι «ο προπονητής Ζοσέ Μουρίνιο αποχώρησε άμεσα από το σύλλογο. Ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Ζοσέ για τη δουλειά του στην διάρκεια της θητείας του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο μέλλον. Ένας νέος προσωρινός προπονητής θα προσληφθεί έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν, ενώ ο σύλλογος διεξάγει μια λεπτομερή διαδικασία για την εξεύρεση ενός νέου, πλήρους απασχόλησης προπονητή».

Μέσα στο 2018 ο Μουρίνιο υπέγραψε ένα νέο διετές συμβόλαιο, το οποίο είχε ισχύ έως το 2020, ωστόσο τα… προβλήματά του άρχισαν, όταν επέκρινε δημόσια το διοικητικό συμβούλιο της Γιουνάιτεντ, επειδή δεν τον στήριξε στις καλοκαιρινές μεταγραφές. Ο Πορτογάλος ήθελε τουλάχιστον έναν κεντρικό αμυντικό, αλλά δεν πήρε κανέναν, την ώρα που η Γιουνάιτεντ απέκτησε τον (μέσο) Φρεντ από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι 50 εκατομμυρίων λιρών, τον νεαρό δεξιό μπακ Ντιόγκο Νταλότ από την Πόρτο και τον Λι Γκραντ από τη Στόουκ Σίτι για αναπληρωματικό τερματοφύλακα.

Στο μεταξύ, οι κακές σχέσεις του με τον Πολ Πογκμπά άρχισαν να αποκαλύπτονται τον Σεπτέμβριο, με τον Μουρίνιο να «καθαιρεί» τον πρωταθλητή κόσμου με την εθνική Γαλλίας από την τριάδα των αρχηγών στη Γιουνάιτεντ, ενώ στη συνέχεια ο φακός του Sky Sports «συνέλαβε» τους δύο άνδρες να έχουν μια έντονη διαφωνία στην διάρκεια προπόνησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 25 Σεπτεμβρίου οι «κόκκινοι διάβολοι» αποκλείστηκαν από το League Cup, καθώς γνώρισαν εντός έδρας ήττα από τη (Β΄ κατηγορίας) Ντέρμπι Κάουντι στα πέναλτι.

Ο Πογκμπά έμεινε στον πάγκο στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ μαζί με άλλα «αστέρια» της Γιουνάιτεντ, όπως ο Αντονί Μαρσιάλ, του οποίου η διαφωνία με το σύλλογο για το συμβόλαιό του πρόσθεσε στην αναταραχή στα… ενδότερα του «Ολντ Τράφορντ».

Ο Μουρίνιο αποχωρεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά από 144 αγώνες στο «τιμόνι» της ομάδας, με την οποία μέτρησε 84 νίκες. Στη διάρκεια της θητείας του στους «κόκκινους διαβόλους» κατέκτησε το Europa League και το League Cup στη σεζόν 2016-17, καθώς και το Κομιούνιτι Σιλντ του 2016.

Ο Μουρίνιο πρόκειται να λάβει αποζημίωση ύψους 22,5 εκατομμυρίων λιρών από τη Γιουνάιτεντ, η οποία κληρώθηκε με την Παρί Σεν Ζερμέν στους «16» του Champions League, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν και ο Μαουρίσιο Ποκετίνο είναι από τους πρώτους υποψήφιους για να τον αντικαταστήσουν σε… μόνιμη βάση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00