08/08/2020 17:43:39

Λουκέτο στο «κλειστό» γυμναστήριο του Πύργου που «έμπαζε»… καταρράκτες! (Video)

Λουκέτο στο «κλειστό» γυμναστήριο του Πύργου που «έμπαζε»… καταρράκτες! (Video) - Media

 

«Λουκέτο» στο -μόνο κατ’ όνομα- κλειστό γυμναστήριο του Πύργου «Γιώργος Βασιλακόπουλος» μετά τις απίστευτες εικόνες που καταγράφηκαν, όταν ισχυρή νεροποντή προκάλεσε «καταρράκτες» στο κτήριο.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, η έκθεση αυτοψίας λόγω των προβλημάτων στην στέγη ανέφερε από τότε πως «συμπερασματικά λόγω των προαναφερόμενων προβλημάτων το εσωτερικό του σταδίου κρίνεται τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στο χώρο των θεατών επισφαλής και μη λειτουργικό, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της στεγανοποίησης του ανωτέρου επιπέδου της οροφής, σύμφωνα με την υπ’ αριθμού 65/2018 μελέτη με τίτλο «Συντήρηση – Επισκευή Αθλητικών Χώρων Δήμου Πύργου».

Μάλιστα στη συγκεκριμένη αυτοψία ο εκτιμώμενος χρόνος περαίωσης εργασιών αποκατάστασης ήταν η 15η Δεκεμβρίου. Η ημέρα δηλαδή που η οροφή παρουσίασε ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με την εισροή υδάτων.

Βέβαια τα όσα περιγράφονται από τις 5 Οκτωβρίου ως προβλήματα στην οροφή του κλειστού γυμναστηρίου, με βάση τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σάββατο, είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερα. Άλλωστε παρά τις κακοκαιρίες που έχουν πλήξει από τότε την περιοχή δεν είχε υπάρξει κάτι ανάλογο. Υπό αυτό το πρίσμα, είναι πιθανό τα χρήματα τα οποία έχουν προβλεφθεί για την αποκατάσταση της στέγης, ήτοι 74.400 ευρώ, να μην επαρκούν.

Βέβαια πρέπει πρώτα να υπογραφή η σύμβαση με την εταιρία Ντίντας & ΣΙΑ ΕΕ που κατακυρώθηκε μέσα από τον διαγωνισμό που διεξήχθη ως προσωρινός ανάδοχος με ποσοστό έκπτωσης 5%. Το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής διεξαγωγής διαγωνισμού που κατατέθηκε στις 29 Νοεμβρίου, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στις 3 Δεκεμβρίου. Ωστόσο διαδικαστικά θέματα δεν έχουν επιτρέψει ακόμα την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο αφορά την μόνωση της στέγης, ωστόσο η ζημιά που έχει γίνει μέσα στο κλειστό γυμναστήριο είναι πολύ μεγαλύτερη σε κόστος επισκευής, για το παρκέ που μετά και την κατάσταση που διαμορφώθηκε το περασμένο Σάββατο, επιδεινώνεται ραγδαία. Και σύμφωνα με άλλες πηγές η αντικατάσταση του παρκέ - μετά από ανάλογη ζημιά που είχε συμβεί περί τα τέλη του 2006, ολοκληρώθηκε περίπου μετά από δύο χρόνια με κόστος που άγγιζε τις 300.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.