02/04/2020 23:00:42

Ο πιο κακόγουστος χριστουγεννιάτικος στολισμός περιλαμβάνει σαλιγκάρια (Video)

Ο πιο κακόγουστος χριστουγεννιάτικος στολισμός περιλαμβάνει σαλιγκάρια (Video) - Media

 

Η οπτική της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Αλάλια Τσέτγουιντ μπορεί να είναι ξεχωριστή αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλοδεχούμενη ή έστω καλόγουστη. Η έμπνευσή της ήταν να βάλει δύο γιγάντια σαλιγκάρια «πνιγμένα» με μπλε φωτάκια LED στην πρόσοψη της Tate Britain στο Λονδίνο!

Μήκους 10 μέτρων το καθένα, τα σαλιγκάρια είναι κατασκευασμένα από υλικά τα οποία μπορούν να ανακυκλωθούν αλλά αυτό είναι το λιγότερο αφού τα σχόλια για την έμπνευση της Τσέτγουιντ δεν είναι θετικά. Η ίδια υποστηρίζει ότι εμπνεύστηκε από τη σειρά τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ «Life in the Undergrowth» όπου το ζευγάρωμα των σαλιγκαριών της έδωσε τη «φώτιση»!

 

Μάλιστα το σημείο που της άρεσε περισσότερο όπως δήλωσε ήταν όταν τα σαλιγκάρια περιπλέκουν τις κεραίες τους το ένα με το άλλο, ο οποίες λαμπυρίζουν με μπλε φως καθώς ζευγαρώνουν!

Κάπως έτσι, λωρίδες από μπλε, λευκά και κίτρινα ίχνη που αφήνουν στο πέρασμα τους τα σαλιγκάρια καλύπτουν την πρόσοψη του κτιρίου του 19ου αιώνα που φιλοξενεί την Tate Britain, με την πρόθεση να «αντιγράψουν» τη Φύση.

«Μέσω αυτών των απόκοσμων σαλιγκαριών και των υπνωτικών τελετουργιών τους ζευγαρώματος, η Τσέτγουιντ μας θυμίζει ότι η σκοτεινιά του χειμώνα μπορεί να είναι περίοδος ανανέωσης και αναγέννησης. Καθώς σβήνει το φως, πολλά ζώα επιβραδύνουν κι αναζητούν καταφύγιο, συχνά παχαίνουν όντας σε χειμερία νάρκη και ξέρουν ότι η ζωή και το φως θα αποκατασταθούν μετά τη σκοτεινιά» σημειώνεται στην ανακοίνωση της Tate Britain.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.