search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:08
MENU CLOSE

Ακραία προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Να… ξυπνήσουν όσοι ονειρεύονται Κύπρο χωρίς στρατεύματα

18.12.2018 14:33
Προκαλεί ο Τσάβουσογλου: Λύση του Κυπριακού αν... μοιραστούμε το φυσικό αέριο - Media

 

Ακραία και άκρως επιθετική ρητορική χρησιμοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας σχετικά με το κυπριακό και τις έρευνες για υδρογονάθρακες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Τσαβούσογλου, δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο η Άγκυρα αντιλαμβάνεται τις διαπραγματεύσεις, τόνισε ότι «υπενθυμίζω σε αυτούς που ονειρεύονται μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατεύματα. Ας ξυπνήσουν από αυτό το όνειρο, ας το εγκαταλείψουν, τέτοιο πράγμα δεν θα συμβεί ποτέ», προσθέτοντας ότι μια από τις εθνικές υποθέσεις της Τουρκίας είναι και η Κύπρος.

Μάλιστα, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν προσέγγισε τις ειλικρινείς προσπάθειες της Τουρκίας, λέγοντας ότι «πλέον δεν τίθεται θέμα να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μόνο για να γίνεται λόγος. Θα ορίσουμε τι, γιατί, σε ποιες παραμέτρους, σε ποιο πλαίσιο θα συζητήσουμε».

Όσον αφορά δε στις έρευνες για υδρογονάνθρακες είπε ότι η θέση της Τουρκίας είναι καθαρή. Ανέφερε ότι «θα ξεκινήσουν γεωτρήσεις στα πεδία που έχει προσκαλέσει η “ΤΔΒΚ” και στην ΑΟΖ που παλαιότερα είχε καταγραφεί στον ΟΗΕ». Τέλος, είπε ότι «πλέον έχουμε και γεωτρύπανο. Δεν κάνουμε μόνο έρευνες, λαμβάνουμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τα αναγκαία μέτρα εκεί με τα πλοία μας και τους ήρωες στρατιώτες μας».
 
Πληροφορίες: ΚΥΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:08