search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:51
MENU CLOSE

Συνεχίζει η κακοκαιρία να σαρώνει τη χώρα (Video)

18.12.2018 15:48
Καιρός: Τι μας... περιμένει την εβδομάδα που έρχεται (Χάρτες) - Media
 
Το πεδίο χαμηλών πιέσεων που το απόγευμα της Δευτέρας 17/12 βρίσκεται μεταξύ Νότιας Ιταλίας και Ελλάδας δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
 
Κινούμενο προς την χώρα μας αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τον καιρό, αρχικά στα δυτικά και κατόπιν σε όλη σχεδόν τη χώρα.
 
Την Τρίτη 18/12 τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικά. Βροχές αναμένονται στο σύνολο σχεδόν της χώρας ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, όπως και σε παράκτιες περιοχές των δυτικών, κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών.
 
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία, στα ορεινά της κεντρικής καθώς και στα ορεινά, ημιορεινά αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της βόρειας ηπειρωτικής χώρας. 
 
Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται βροχές καθώς και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρα πάνω από τα 200 μέτρα, ενώ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να χιονίσει πρόσκαιρα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
 
Στην Αττική και την πόλη της Αθήνας αναμένονται ισχυρά φαινόμενα (βροχές και πιθανώς καταιγίδες κυρίως στα παράκτια, χιόνια στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα) από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 18/12.
 
Ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στην Εύβοια και τις Σποράδες έως το μεσημέρι, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, το πρωί και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο από το μεσημέρι έως και το απόγευμα.
 
Σχετικά πυκνές θα είναι κατά τόπους οι χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν στη Δυτική Μακεδονία έως και τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ παράλληλα ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι (έως 9 μποφόρ) θα πνέουν στο Αιγαίο.
 
Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια.
 
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της χιονιοκάλυψης στην Ελλάδα και την Ευρώπη για τις επόμενες 4 ημέρες καθώς και της δορυφορικά εκτιμώμενης χιονιοκάλυψης της Ευρώπης στις 15 Δεκεμβρίου 2018.
 

Πηγή: meteo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:51