search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:13
MENU CLOSE

Ιστορική απόφαση στον ΟΗΕ: Συμφωνία όλων των εθνών για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες

18.12.2018 16:49
Ιστορική απόφαση στον ΟΗΕ: Συμφωνία όλων των εθνών για το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες - Media

 

Για μία ιστορική απόφαση, που θα θέσει νέες βάσεις στην αντιμετώπιση των μεγάλων ανθρωπιστικών κρίσεων ανά τον πλανήτη, έκανε λόγο ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, μετά τη συμφωνία των κρατών μελών σχετικά με το Παγκόσμιο Σύμφωνο για τους Πρόσφυγες.

Στην ιστορική δέσμευση να εφαρμόζουν κατά γράμμα το νέο πλαίσιο κανόνων που θα διέπει την από κοινού συμφωνία για προσφυγικά ζητήματα, προχώρησαν όλες οι κυβερνήσεις των χωρών!

Πρόκειται στην ουσία για ένα μη δεσμευτικό επιχειρησιακό εργαλείο που θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών. Το Σύμφωνο αποσκοπεί επίσης στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που έχει η υποδοχή προσφυγικών πληθυσμών, ενώ περιλαμβάνει την προώθηση της χρήσης εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Η προσφυγική κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή (κυρίως σε Συρία και Ιράκ) απέδειξε στα Ηνωμένα Έθνη ότι έπρεπε να δράσουν αποτελεσματικά και να δημιουργήσουν ένα οργανωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση τόσο μεγάλων φαινομένων.

Έτσι, τα κράτη μέλη του ΟΗΕ κατέληξαν στη λίστα με τους κανόνες που θα ακολουθούνται προς όφελος και των προσφύγων και των κοινοτήτων που τους υποδέχονται.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:12