18/09/2019 18:20:26

Αβραμόπουλος: Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της, τις προκλήσεις της μετανάστευσης

Αβραμόπουλος: Καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της, τις προκλήσεις της μετανάστευσης - Media

 

Την πάγια δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την «προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, την αποτροπή των επικίνδυνων παράτυπων ταξιδιών και τη διασφάλιση των δυνατοτήτων για νόμιμη και ασφαλή μετανάστευση» επανεπιβεβαίωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μεταναστών, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, καθώς «καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της μετανάστευσης από μόνη της – ούτε στην Ευρώπη αλλά ούτε και πουθενά αλλού στον κόσμο».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος: «Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μετανάστευση. Για χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι μεταναστεύουν για μία σειρά από λόγους και συνεχίζουν να το κάνουν. Σήμερα, υπάρχουν 258 εκατομμύρια μετανάστες σε όλο τον κόσμο».

Ακολούθως έδωσε το πιο σημαντικό μήνυμα της ημέρας, λέγοντας: «Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μεταναστών, η Ευρωπαϊκή Ένωση επανεπιβεβαιώνει την πάγια δέσμευση της για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μεταναστών, την αποτροπή των επικίνδυνων παράτυπων ταξιδιών και τη διασφάλιση των δυνατοτήτων για νόμιμη και ασφαλή μετανάστευση. Για να το πετύχουμε, συνεργαζόμαστε με όλους τους εταίρους μας στο κόσμο – με τις χώρες προέλευσης, διέλευσης και προορισμού αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς. Η μετανάστευση απαιτεί διεθνείς συμμαχίες».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος συνέχισε λέγοντας: «Μέσα από τη συνεργασία και τον επιμερισμό των ευθυνών μπορούμε να μετατρέψουμε τη μετανάστευση από κοινή πρόκληση σε κοινή ευκαιρία».

«Η ολοκληρωμένη προσέγγιση της ΕΕ για τη μετανάστευση βασίζεται στο ίδιο πνεύμα: στην προσπάθεια αντιμετώπισης των αιτιών της παράτυπης μετανάστευσης, στην καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων διακίνησης μεταναστών και εμπορίας ανθρώπων, στη διασφάλιση παροχής προστασίας σε όσους την έχουν ανάγκη, στην καλύτερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα νόμιμων οδών μετανάστευσης. Αυτός είναι ο δρόμος που καλείται να ακολουθήσει η Ευρώπη και που ανταποκρίνεται στις αρχές της Ένωσης αλλά και σε αυτό που τα Κράτη Μέλη ζητούν» καταλήγει στην δήλωσή του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.