search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:02
MENU CLOSE

Οργή κατά της «Χρυσής Αυγής» της Κύπρου: Δωρεά μπουφάν «μόνο σε άπορα ελληνοπουλα»

18.12.2018 17:48
Οργή κατά της «Χρυσής Αυγής» της Κύπρου: Δωρεά μπουφάν «μόνο σε άπορα ελληνοπουλα» - Media
 
Έντονες αντιδράσεις, εκ μέρους του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Α’ Δημοτικού σχολείου Γεροσκήπου, προκάλεσε η επίσκεψη μελών του ΕΛΑΜ (το αντίστοιχο κόμμα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο) στο σχολείο προ ημερών.
 
Στην ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ ανέφερε ότι αντιπροσωπεία του μοίρασε μπουφάν «για τα ελληνόπουλα άπορων οικογενειών». Ωστόσο, με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κάνει λόγο για παραπλάνησή του από το ΕΛΑΜ.
 
«Καμία απολύτως συνεργασία ή συνεννόηση δεν είχαμε με μέλος οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, όπως ψευδώς έχει καταγραφεί στην σχετική ανακοίνωση που είδε το φώς της δημοσιότητας, για παροχή εισφοράς προς τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου μας», ανέφερε η ανακοίνωση.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος του ΕΛΑΜ ενημέρωσε τη Διεύθυνση του σχολείου ότι ήθελε να μοιράσει μπουφάν σε άπορα παιδιά, χωρίς να διευκρινίσει από ότι ήταν από το ΕΛΑΜ. Σημειώνεται πως ο Σύνδεσμος Γονέων υπογράμμισε ότι δεν θα δεχόταν δωρεές από κανένα κόμμα.
 
Κατά την άφιξή τους στο σχολείο τα μέλη του ΕΛΑΜ άφησαν τα 12 μπουφάν μαζί με τα άλλα αντικείμενα που προορίζονταν για άπορα παιδιά, αναφέροντας αργότερα ότι τα έδωσαν σε «ελληνόπουλα άπορων οικογενειών».
 
Ωστόσο, φαίνεται ότι το σχέδιο δεν πέτυχε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από τα μισά μπουφάν πήγαν σε παιδιά οικογενειών μεταναστών και άλλων εθνικοτήτων.
 
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων αναφέρει τα εξής:
 
«Είναι με λύπη που διαπιστώσαμε την παραπλανητική κίνηση εντυπωσιασμού και την δόλια πολιτική εκμετάλλευση που έχει τύχει η πάγια έγνοια και μέριμνα του Συνδέσμου Γονέων του Σχολείου μας να προσφέρει αδιακρίτως σε άπορα παιδιά του σχολείου μας τις γιορτινές αυτές μέρες.
 
Ο Σύνδεσμος Γονέων του σχολείου μας, παρέχει πάντοτε απλόχερα τη βοήθεια του σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδάκια του σχολείου, χωρίς καμία διάκριση.
 
Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε και δεν έχουμε οποιαδήποτε συνεργασία με πολιτικά κόμματα, ούτε και αναγνωρίζουμε την προσφορά που το ΕΛΑΜ δηλώνει ότι έκανε στο σχολείο μας.
 
Καμία απολύτως συνεργασία ή συνεννόηση δεν είχαμε με μέλος οποιουδήποτε πολιτικού κόμματος, όπως ψευδώς έχει καταγραφεί στην σχετική ανακοίνωση που είδε το φώς της δημοσιότητας, για παροχή εισφοράς προς τον Σύνδεσμο Γονέων του σχολείου μας.
 
Δεχόμαστε εισφορές από δεκάδες φίλους του σχολείου μας ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι οποίοι όμως ενεργούν πάντα με νομιμότητα, σέβονται την αξιοπρέπεια και τις ευαισθησίες όλων και προσφέρουν αλτρουιστικά και όχι για ίδιον όφελος.
 
Σημειώνουμε ότι τα μέλη του Συνδέσμου Γονέων, που παράνομα έχουν συμπεριληφθεί σε φωτογραφίες που συνόδευαν την ανακοίνωση, έχουν ήδη καταχωρήσει καταγγελία στην Αστυνομία Πάφου.
 
Να τονιστεί επίσης, ότι από την εν λόγω εισφορά που παραδόθηκε καθαρά μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία, έχουν βοηθηθεί όλα ανεξαιρέτως τα άπορα παιδάκια του σχολείου μας χωρίς καμία απολύτως διάκριση».
 
Πηγή: politis.com.cy
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:02