05/06/2020 12:35:01

Άγριος καυγάς Μητσοτάκη με Βούτση (Video)

Άγριος καυγάς Μητσοτάκη με Βούτση (Video) - Media
 
Σφοδρό επεισόδιο με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση είχε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης διέκοψε βουλευτής από τα έδρανα της πλειοψηφίας με τον πρόεδρο της ΝΔ να την προτρέπει να βγει από την αίθουσα αν είναι κουρασμένη. Στην παρατήρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντέδρασε έντονα ο Νίκος Βούτσης λέγοντας στον πρόεδρο της ΝΔ να απεύθυνεται στους βουλευτές δια μέσου του προέδρου της Βουλής.
 
«Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας αλλιώς κατεβείτε κάτω. Δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη ή δεν θέλετε να επιβάλλετε την τάξη;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας: «Μεροληπτείτε συστηματικά εις βάρος της ΝΔ είστε κομματικός πρόεδρος. Είστε πρόεδρος της Βουλής όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».
 
Στα «πυρά» Μητσοτάκη απάντησε ο Νίκος Βούτσης λέγοντας «τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αλλού» και υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει άδικο. «Θα ζητάτε τον λόγο. Δεν μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε» είπε ο Νίκος Βούτσης.
 
Η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο ανδρών συνεχίστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει «Δεν θα μου υψώνετε εμένα την φωνή σας. Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας τώρα. Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας. Οταν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ασχημονούν και δεν λέτε κουβέντα θα επιβάλλω εγώ την τάξη εάν δε μπορείτε να την επιβάλλετε εσείς» και τον Νίκο Βούτση να αντιλέγει πως «δεν βρίσκεστε στο συνέδριο της ΝΔ. Σιγά να μην επιβάλλετε και την τάξη εδώ μέσα».
 
Το επεισόδιο μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Βούτση πήρε τέλος με τον μεν πρόεδρο της ΝΔ να κατηγορεί τον πρόεδρο της Βουλής λέγοντας πως «είμαστε στη Βουλή με έναν πρόεδρο ο όποιος εδώ και πολύ καιρό έχει αποποιηθεί το ρόλο του. Άλλωστε όπως είπατε κι εσείς είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο καθένας παίρνει το ρόλο του» και τον πρόεδρο της Βουλής να ρίχνει το «καρφί» του προς τον γαλάζιο πρόεδρο λέγοντας πως «εσείς είστε τέσσερα χρόνια τώρα σε προεκλογική περίοδο».
 

Τι λέει το «γαλάζιο» στρατόπεδο
Για τη ΝΔ η δημόσια αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκου Βούτση μόνον τυχαία δεν προκλήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση συζήτησης του προϋπολογισμού. Πηγές της ΝΔ υποστήριζαν πως συγκεκριμένη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε μια άκρως προσβλητική φράση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία ενώ προφανώς άκουσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δεν την ανακάλεσε ονομαστικά στην τάξη. Κάτι που, αντιθέτως, συνηθίζει, όταν πρόκειται για βουλευτές της ΝΔ, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές της ΝΔ.
 
Για τους «γαλάζιους» όμως δεν ήταν όμως μόνον αυτή η αφορμή για το σημερινό «θερμό επεισόδιο» με τον πρόεδρο της Βουλής καθώς όπως υ[ποστήριζαν ο Νίκος Βούτσης συμπεριφέρεται συστηματικά με τρόπο εξόφθαλμα μεροληπτικό σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβιάζοντας προκλητικά την θεσμική κοινοβουλευτική παράδοση των ίσων αποστάσεων.
 
Πηγές της ΝΔ επικαλούνταν μάλιστα τέσσερα χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδεικνύουν, όπως έλεγαν, «ότι ο κ. Βούτσης πολύ συχνά συγχέει το ρόλο του βαρόνου του ΣΥΡΙΖΑ με του πρόεδρου του βουλής».
 
-Αρνείται να προγραμματίσει τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για το προσφυγικό και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που έχει ζητήσει εδώ και μήνες η ΝΔ, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της γιατί προφανώς οι δύο αυτές συζητήσεις φέρνουν σε δύσκολη θέση το ΣΥΡΙΖΑ.
 
-Ανέχεται τη συστηματική απουσία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και αδιαφορεί όταν το επισημαίνει η ΝΔ.
 
-Μεροληπτεί προκλητικά σε βάρος δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η κλήτευση μαρτύρων στις εξεταστικές επιτροπές.
 
-Αρνείται κατ’ επανάληψη την κλήτευση προσώπων στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα της μειοψηφίας.
 
Ως ενδεικτική τέλος της συμπεριφοράς του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, οι ίδιες πηγές επικαλούνταν όχι μόνον το συχνότατα απαξιωτικό ύφος του προς τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και την καταληκτική φράση που είπε στον πρόεδρο της ΝΔ περί του αιτήματος των εκλογών. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στην Πειραιώς και μόνον αυτή η φράση δικαίωσε πλήρως την κριτική που του άσκησε από το βήμα της βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι συμπεριφέρεται ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρόεδρος του κοινοβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.