search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:56
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή η χολιγουντιανή σκηνοθέτης Πένι Μάρσαλ

18.12.2018 20:16
Έφυγε από τη ζωή η χολιγουντιανή σκηνοθέτης Πένι Μάρσαλ - Media

 

Η Πένι Μάρσαλ, η αξιολάτρευτα “άχαρη” ηθοποιός με τη χαρακτηριστική προφορά του Μπρονξ που έγινε διάσημη από το τηλεοπτικό σίριαλ “Λαβέρν και Σίρλεϊ” πριν στραφεί στη σκηνοθεσία και εξελιχθεί σε μια από τις πιο επιτυχημένες σκηνοθέτιδες, με ταινίες όπως τα “Ξυπνήματα” και “Το δικό τους παιχνίδι”, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Η Μάρσαλ πέθανε από επιπλοκές λόγω του διαβήτη από τον οποίο έπασχε, στο σπίτι της στο Χόλιγουντ Χιλς της Καλιφόρνιας, όπως ανακοίνωσε η Μισέλ Μπέγκα, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεών της.

Η Πένι Μάρσαλ υποδυόταν την “Λαβέρν” στο σειρά του ABC που μεταδιδόταν από το 1976 μέχρι το 1983 και παρακολουθούσε τη ζωή δύο ανύπαντρων γυναικών και των φίλων τους στο Μιλγουόκι της δεκαετίας του ’50-’60. Γνωστή για την ευθύτητά της, η ηθοποιός περιέγραφε ως εξής την επιτυχία της σειράς στην οποία πρωταγωνιστούσε: “Τολμήσαμε να φανούμε ηλίθιοι”.

Όταν το σίριαλ ολοκλήρωσε τον κύκλο του, η Πένι Μάρσαλ στράφηκε στη σκηνοθεσία. Το 1988 γνώρισε την επιτυχία με το Big, με πρωταγωνιστή τον Τομ Χανκς, που υποδυόταν έναν 12χρονο, η ευχή του οποίου να μεγαλώσει εκπληρώνεται ως δια μαγείας. Με το Big, η Μάρσαλ έγινε η πρώτη σκηνοθέτιδα που είδε ταινία της να φέρνει κέρδη άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό box office. Ένα κατόρθωμα που επανέλαβε το 1992, με την ταινία “Το δικό τους παιχνίδι”. Είχαν προηγηθεί τα “Ξυπνήματα” (1990) με τους Ρόμπερτ ντε Νίρο και Ρόμπιν Ουίλιαμς, ταινία που προτάθηκε για Όσκαρ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:51