search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:27
MENU CLOSE

Λευκωσία: Μαζικές εξώσεις παραμονές Χριστουγέννων (Video)

19.12.2018 11:38
Λευκωσία: Μαζικές εξώσεις παραμονές Χριστουγέννων (Video) - Media

 

Εκατό περίπου πολίτες στη Λευκωσία βρέθηκαν ξαφνικά στον δρόμο, καθώς οι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος που διέμεναν τους έκαναν έξωση.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΡΙΚ, οι κάτοικοι παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, όπως ανέφεραν, οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν το σύμπλεγμα, δίνοντάς τους διορία 8 ημερών για να το εγκαταλείψουν, διορία η οποία έληξε χθες.

Όπως είπαν, εδώ και τέσσερις μέρες οι ιδιοκτήτες διέκοψαν την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στο συγκρότημα, το οποίο αποτελείται από 24 διαμερίσματα. Σε δηλώσεις της στο ΡΙΚ κάτοικος του συγκροτήματος, ανέφερε πως δεν έχουν αντίρρηση να αποχωρήσουν από τον χώρο, ωστόσο διαμαρτυρήθηκε για τον χρόνο που τους δόθηκε από τους ιδιοκτήτες. «Αν μας έλεγαν ένα, ενάμιση μήνα πιο πριν θα το κανονίζαμε. Αλλά οι μέρες που μας έδωσαν ήταν πολύ λίγες», είπε χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους αλλοδαποί, ζητούν τη στήριξη των αρχών προκειμένου να μην μείνουν στον δρόμο. Ανάμεσά τους βρίσκεται και μία έγκυος, η οποία λόγω της αναστάτωσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας επισκέφθηκε τον χώρο, σημειώνοντας ότι το Γραφείο θα επικοινωνήσει με όσους επηρεάζονται, καλώντας παράλληλα και τους ίδιους να έρθουν σε επαφή με το Γραφείο Ευημερίας.

Από την πλευρά της εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρείας, ανέφερε ότι το 80% των κατοίκων του συγκροτήματος έχει αποζημιωθεί, προσθέτοντας πως η διαμαρτυρία γίνεται από 20-30 άτομα. Παράλληλα, όπως είπε, οι ένοικοι είχαν ειδοποιηθεί γραπτώς από την 1η Νοεμβρίου ότι η εταιρεία επρόκειτο να προχωρήσει σε έργα συντήρησης στο κτίριο και όσοι ένοικοι επιθυμούσαν μπορούσαν να αποχωρήσουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:26