search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:50
MENU CLOSE

Κέρκυρα: Γιαούρτια, αυγά και… χειροπέδες στη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου (Video)

19.12.2018 14:48
Κέρκυρα: Γιαούρτια, αυγά και... χειροπέδες στη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου (Video) - Media

 

Ποικίλα και διαφόρων ειδών τα αντικείμενα που καταγράφηκαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας, όταν κάτοικοι της Λευκίμμης εισέβαλαν στην αίθουσα. Όλα ξεκίνησαν όταν οι Λευκιμμιώτες φέρεται να προχώρησαν σε προπηλακίσεις της δημοτικής αρχής και του προέδρου του ΣΥΔΙΣΑ, Σπύρο Ασπιώτη. Μάλιστα, κάποιοι δεν δίστασαν να πετάξουν αυγά και γιαούρτια, ενώ άφησαν στα έδρανα του δημάρχου και του προέδρου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΣΥΔΙΣΑ) ένα πακέτο που περιείχε χειροπέδες.

Τότε, η τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο Μον Ρεπό (κατά την οποία είχαν προγραμματιστεί να συζητηθούν 87 θέματα) διεκόπη και οι σύνεδροι αποχώρησαν, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι της νότιας Κέρκυρας δήλωσαν για ακόμη μία φορά πως «δεν θα επιτρέψουν να συνεδριάσει ξανά το δημοτικό συμβούλιο, αν δεν απομακρυνθούν οι δυνάμεις της αστυνομίας από τη Λευκίμμη».

 

Σύμφωνα με το corfupress.com ,με σκοπό «τη διαφύλαξη των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και τη διεκπεραίωση της εναπόθεσης δεματοποιημένων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ» οι Αρχές βρίσκονται στην περιοχή από τον Ιούλιο, όχι προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων της περιοχής.

«Στο Δήμο Κέρκυρας υπάρχει πλέον ζήτημα δημοκρατίας», αναφέρει το δελτίο τύπου της παράταξης «Κερκυραίων δήμος», με την επικεφαλής Μερόπη Υδραίου, να δηλώνει, μεταξύ άλλων, ότι «όταν καταλύεται το δημοτικό συμβούλιο και δεν μπορεί να συνεδριάσει, υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας. Και αυτό αφορά όλους τους πολίτες, γιατί ο Δήμος είναι οι δημότες του νησιού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αισθάνεται θλίψη για την εικόνα του δημοτικού συμβουλίου. Οι ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Ποτέ άλλοτε ο Δήμος της Κέρκυρας δεν είχε φτάσει στο έσχατο σημείο ευτελισμού», επισημαίνει η κ. Υδραίου.

Η παράταξη της ΛΑΣΥ, στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, επέρριψε ευθύνες στην παρούσα δημοτική αλλά και στην περιφερειακή αρχή «για την κατάσταση την οποία έχει περιέλθει ο νότος, αλλά και στους κατοίκους που δέχθηκαν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ με προϋποθέσεις».

«Είναι σ΄όλους γνωστό πως η ΛΑΣΥ, όσον αφορά το άνοιγμα ή μη του ΧΥΤΑ Λευκίμμης αλλά και για τη παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, έχει διαχρονικά σταθερές και διάφανες θέσεις. Από το 2008 μέχρι και σήμερα αγωνιζόμαστε για να μην ανοίξει ο ΧΥΤΑ Λευκίμμης και για να φύγουν τα ΜΑΤ και από τη Λευκίμμη και από την Κέρκυρα γενικά. Μέλη της ΛΑΣΥ αλλά και του ΚΚΕ για την αγωνιστική τους αυτή δράση σύρθηκαν και σύρονται ακόμη στα δικαστήρια. Με επίκαιρες ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, επανειλημμένα , έχουν φέρει το θέμα στη Βουλή ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ και το μη άνοιγμα του ΧΥΤΑ.

Θεωρούμε ότι για το σημείο που φθάσανε τα πράγματα σήμερα, δηλαδή, να μη μπορεί ουσιαστικά το δημοτικό συμβούλιο να συνεδριάζει, καθοριστικές ευθύνες έχουν η Περιφερειακή και Δημοτική αρχή —και οι δύο πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλοι μαζί, δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά, υπέκλεψαν την ψήφο των κατοίκων της Λευκίμμης και μετεκλογικά, κάνοντας στροφή 180 μοιρών, αθέτησαν τα πάντα.

Από την άλλη πλευρά, αυτοί που ακύρωσαν και τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου εκστομίζοντας μάλιστα κατηγορίες του τύπου “όλοι το ίδιο είστε” ή “είστε όλοι υπεύθυνοι για την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη”, επανειλημμένα, έχουν κρατήσει αποστάσεις και παρουσιάσει παλινωδίες από τις πιο πάνω κρυστάλλινες θέσεις της ΛΑΣΥ. Έτσι όταν ζητούν να ελέγχονται τα δέματα που τοποθετούνται στο ΧΥΤΑ, εμμέσως πλην σαφώς δέχονται τη λειτουργία του έστω και υπό προϋποθέσεις. Όταν ζητούν από το δημοτικό συμβούλιο την έκδοση ψηφίσματος για τον περιορισμό των δυνάμεων των ΜΑΤ στο χώρο του ΧΥΤΑ, εμμέσως πλην σαφώς δέχονται, έστω και υπό προϋποθέσεις, την παρουσία τους στη Λευκίμμη», αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου της ΛΑΣΥ.

Σε δηλώσεις μετά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια προέβη και ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας και νυν Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κέρκυρας, Σπύρος Ασπιώτης, καταγγέλλοντας πως «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί ύβρεις και απειλές κατά της οικογένειάς του, αλλά και της ίδιας του της ζωής», όπως είπε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30