search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:07
MENU CLOSE

Φυλακή στον ναύτη που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση

19.12.2018 19:41
Φυλακή στον ναύτη που αρνήθηκε να υπηρετήσει σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση - Media

 

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετάσχει σε νατοϊκή άσκηση με τη φρεγάτα «Ναυαρίνο» στην οποίαν υπηρετούσε.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον ιστότοπο της ΚΝΕ, ο εν λόγω ναύτης κλήθηκε σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, «με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή την αντίθεση του στη συμμετοχή της φρεγάτας ‘’Ναβαρίνον’’, στην οποία και υπηρετούσε τη θητεία του, σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο».

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι, μετά από διαμαρτυρίες, ακυρώθηκε η απόσπαση του φαντάρου που κατήγγειλε την αναγραφή ρητού ναζί αξιωματικού σε στρατόπεδο στη Λέσβο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Ύστερα από τη λαϊκή κατακραυγή και το εκτεταμένο κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε, με ψηφίσματα διαμαρτυρίας από μαζικούς φορείς, συλλόγους αποστράτων, δηλώσεις συμπαράστασης στρατευμένων από μονάδες σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόσπαση που διέταξε για τον φαντάρο από το 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής (Μανταμάδος, Λέσβος), ο οποίος βγήκε στην αναφορά και απαίτησε να σβηστεί από τον τοίχο του στρατοπέδου το αντιδραστικό «ρητό» του χιτλερικού στρατάρχη.

Την ίδια στιγμή, ο ΑΝΥΕΘΑ Π. Ρήγας, με χτεσινή του συνέντευξη έσκιζε τα ρούχα του λέγοντας ότι οι οπλίτες θητείας «έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών που απορρέουν από το Σύνταγμα». Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική γιατί σήμερα ο ναύτης Σταύρος Παπαδάκης κλήθηκε σε απολογία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση, με το πρόσχημα ότι έκανε γνωστή την αντίθεση του στη συμμετοχή της φρεγάτας «Ναβαρίνον», στην οποία και υπηρετούσε τη θητεία του, σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Πώς λοιπόν οι οπλίτες «έχουν όλα τα δικαιώματα των πολιτών»;

Όπως φαίνεται, οι δηλώσεις του υπουργού είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Η λύση είναι οι φαντάροι μαζί με το λαό να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10