search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:31
MENU CLOSE

Οι γυναικείες φιγούρες της Λόρα Μπέργκερ

20.12.2018 09:08
Οι γυναικείες φιγούρες της Λόρα Μπέργκερ - Media

 

Η καλλιτέχνις Λόρα Μπέργκερ (Laura Berger) ζει και δημιουργεί στο Σικάγο. Ζωγραφίζει με ακρυλικά πάνω σε ξύλο, αλλά ζωντανεύει τους χαρακτήρες της και σε κεραμικά. Ακόμη και σε μεγάλες τοιχογραφίες, σαν το «Σηκώνοντας τον ήλιο», παραγγελία του Ace Hotel στο Παλμ Σπρινγκς της Καλιφόρνιας.

Οι γυναικείες φιγούρες της συνήθως έχουν μαλλιά μέχρι τον ώμο, φορές φορές το μαύρο ποτάμι των μαλλιών κατεβαίνει χαμηλά στην πλάτη. Οι κορμοί τους και τα λεπτά χέρια τους παραπέμπουν στη γεωμετρία του Ολλανδού ζωγράφου και χαράκτη Έσερ. Στρογγυλοί ήλιοι, υπερμεγέθη λουλούδια, φύλλα φοινικιάς και κάκτοι τις συνοδεύουν.

Η Μπέργκερ σπούδασε θέατρο και ντιζάιν, αλλά βάλθηκε να βαδίσει στο μονοπάτι της ζωγραφικής. Είναι αυτοδίδακτη και εξέλιξε ένα δικό της ύφος. «Το να βρω το τωρινό ύφος μου ήταν αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας που εξελίχθηκε με καθημερινή δουλειά αποκλειστικά στη ζωγραφική. Αλλάζει συνεχώς, αν κι αισθάνομαι πιο κατασταλαγμένη τον τελευταίο καιρό και σκέφτομαι ότι οι αλλαγές επισυμβαίνουν με πιο αργούς ρυθμούς πια, πιο ανεπαίσθητα. Νομίζω ότι το ύφος συνεχίζει να εξελίσσεται ανάλογα με το πώς αλλάζει ο εαυτός μας κι η ζωή μας – τα όσα συμβαίνουν στον εσωτερικό μας κόσμο και οι εξωτερικές εμπειρίες μας παίζουν ρόλο. Το πέρασμα των χρόνων επηρρεάζει τη δημιουργική μας παραγωγή, καθώς βλέπουμε καινούργια πράγματα και μεγαλώνουμε» εξομολογείται η Λόρα Μπέργκερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:31