search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:16
MENU CLOSE

Στο παλιό αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ η νέα κλειστή αγορά του Πειραιά

20.12.2018 10:54
Στο παλιό αμαξοστάσιο του ΗΣΑΠ η νέα κλειστή αγορά του Πειραιά - Media

 

Στην αξιοποίηση του παλιού αμαξοστασίου του ΗΣΑΠ στην πλατεία Ιπποδάμειας στον Πειραιά, ιδιοκτησίας της ΣΤΑΣΥ, για τη μετατροπή του σε μια σύγχρονη λιανική αγορά τροφίμων, προχωρούν από κοινού οι εταιρείες Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ) και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας ΑΕ (ΟΚΑΑ), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Η νέα αγορά θα έχει ως κύριο αντικείμενο τη λιανική πώληση τροφίμων, και συναφή προϊόντα και χρήσεις, όπως άνθη, εστίαση, καφέ, και θα περιλαμβάνει χώρους που θα μπορούν να φιλοξενούν συμπληρωματικές δραστηριότητες, πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και δράσεις προώθησης ιδιαίτερων ελληνικών προϊόντων τροφίμων.

Η λειτουργία της Ιπποδάμειας αγοράς ως μίας νέας, σύγχρονης, αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένης Κεντρικής Αγοράς λιανικής πώλησης αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη του Πειραιά.

Η θέση της αγοράς δίπλα στο σταθμό του ηλεκτρικού στον Πειραιά και, κυρίως, δίπλα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης των καταναλωτών αλλά και των τουριστών – επιβατών της κρουαζιέρας και να συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Επιπλέον, η κατασκευή νέας Αγοράς στον Πειραιά θα ενισχύσει τις προσπάθειες τόνωσης της τοπικής οικονομίας και συγκεκριμένα της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ παράλληλα απαντάει στις σύγχρονες ανάγκες της πόλης και των επισκεπτών της.

Το επόμενο διάστημα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, θα συνεχιστεί η διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να συμβάλουν όλοι με προτάσεις και να ενσωματωθεί το έργο στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:15