search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:09
MENU CLOSE

Σε ποια ΑΕΙ δεν θα χρειάζεται να δίνουν οι μαθητές Πανελλαδικές – διευκρινίσεις Γαβρόγλου

20.12.2018 11:45
Σε ποια ΑΕΙ δεν θα χρειάζεται να δίνουν οι μαθητές Πανελλαδικές - διευκρινίσεις Γαβρόγλου  - Media

 

Διευκρινίσεις έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σχετικά με την πρότασή του να καταργηθούν οι Πανελλαδικές σε – ορισμένες – τουλάχιστον Σχολές Πανεπιστημίων.

«Είπαμε ότι θα ψηφίσουμε αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα πανεπιστήμια και θα το ψηφίσουμε» είπε ο κ. Γαβρόγλου σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Εμείς μιλάμε για διαβούλευση και το εννοούμε. Είμαστε πια σχεδόν έτοιμοι, ολοκληρώνουμε τη διαβούλευση. Τον Ιανουάριο θα ανακοινωθεί το τελικό μας σχέδιο που προβλέπει εισαγωγή σε κάποιες σχολές χαμηλής ζήτησης με το απολυτήριο και με εξετάσεις σε σχολές υψηλότερης ζήτησης.

Η επόμενη κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει το νόμο που θα ψηφίσουμε αλλά κάναμε κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους, όμως αφού δεν ήθελαν, εμείς προχωράμε».

Ο κ. Γαβρόλγου αναφέρθηκε και στη δημιουργία Νομικής σχολής στην Πάτρα λέγοντας, συγκεκριμένα «γιατί να μη γίνει;»

Ο υπουργός Παιδείας εξήγγειλε ότι από του χρόνου στα νηπιαγωγεία και στην πρώτη δημοτικού οι τάξεις θα έχουν μάξιμουμ 22 παιδιά ενώ συμπλήρωσε:

«Κάναμε ομάδα πανεπιστημιακών παιδίατρων και άλλων επιστημόνων που συνεδρίασε ήδη μία φορά και θα συνεδριάσει ξανά τον Ιανουάριο συζητώντας το ενδεχόμενο αλλαγής της ώρας έναρξης των σχολείων, είναι πολύ ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα σε διεθνές επίπεδο και θα τα λάβουμε υπόψιν μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:09