search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:01
MENU CLOSE

Σαφές μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο (Video)

20.12.2018 14:06
Σαφές μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο (Video) - Media

 

Από την τριμερή Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, μετά το κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων και ενεργειών της Άγκυρας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε μετά τη λήξη της της Συνόδου, απευθυνόμενος στην Τουρκία, τόνισε ότι «υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Με σεβασμό ειδικά στο δικαίωμα της Κύπρου να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ της».

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, συγκαλείται εκτάκτως την Παρασκευή το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον Γιώργο Κατρούγκαλο.
 
Όσον αφορά στη συνεργασία των των τριών κρατών ο κ. Τσίπρας είπε ότι στόχος της είναι «να εδραιώσουμε την περιοχή μας ως μία περιοχή ειρήνης, ευημερίας, συνεργασίας και συνανάπτυξης».
 

Πηγή βίντεο: enikos.gr/EΡΤ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:01