search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:12
MENU CLOSE

Η Ιρλανδία προετοιμάζεται για «Αρμαγεδδώνα» σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία

20.12.2018 14:16
Η Ιρλανδία προετοιμάζεται για «Αρμαγεδδώνα» σε περίπτωση Brexit χωρίς συμφωνία - Media

 

Η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι ενέτεινε τα μέτρα προετοιμασίας προκειμένου να αντιμετωπίσει την πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία, μια προοπτική που εκφράζονται φόβοι ότι καθίσταται όλο και πιο πιθανή και ότι το Δουβλίνο θα αποτελέσει ένα από τα βασικά θύματα της.

Το Δουβλίνο, που είναι σήμερα ο βασικός εμπορικός εταίρος του Ηνωμένου Βασιλείου εντός της ΕΕ, θα πρέπει να τεθεί σε «λειτουργία κρίσης» με την ανάγκη θέσπισης 45 νομοθετικών μέτρων έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με το σχέδιο των 133 σελίδων.

«Για την Ιρλανδία, ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει σοβαρό μακροοικονομικό και εμπορικό αντίκτυπο και σοβαρό αντίκτυπο στους κλάδους», σημειώνεται στην έκθεση, όπου αναφέρονται συγκεκριμένες συνέπειες για τις «εμπορικές ροές, τις εφοδιαστικές αλυσίδες, την αγορά εργασίας, την εμπιστοσύνη και τις δαπάνες των καταναλωτών».

Οι κλάδοι της οικονομίας που θα πληγούν περισσότερο είναι η γεωργία, η αλιεία, η αεροπορία, τα φαρμακευτικά προϊόντα, τα χημικά προϊόντα και το εμπόριο, αναφέρεται στην έκθεση.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται περιλαμβάνεται η αγορά γης κοντά στα λιμάνια του Δουβλίνου και του Ρόσλερ προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πιθανότητα κυκλοφοριακής συμφόρησης λόγω των νέων τελωνειακών διαδικασιών που θα επιβληθούν, επιπλέον υπάλληλοι για τα υπουργεία Εσόδων και Γεωργίας και η δέσμευση να διατηρηθεί στενή συνεργασία με τη γειτονική βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:12