search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36
MENU CLOSE

Νέα προβλήματα για τον Internet Explorer: Η Microsoft ανακάλυψε «τρύπα ασφαλείας»

20.12.2018 14:47
Νέα προβλήματα για τον Internet Explorer: Η Microsoft ανακάλυψε «τρύπα ασφαλείας» - Media

 

Παρά το γεγονός ότι η χρήση του έχει περιοριστεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και παρά το ότι η ίδια η Microsoft προσπαθεί να… ξεχάσει την ύπαρξή του, προωθώντας τον Edge ως βασικό browser των Windows 10, φαίνεται ότι ο Internet Explorer θα συνεχίσει να βασανίζει επί μακρόν τους εναπομείναντες χρήστες του και την εταιρεία.

Έτσι, o browser (που μια έκδοσή του είχε χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως… ιός!) αποκαλύφθηκε ότι έχει μια σημαντική «τρύπα ασφαλείας» την οποία απατεώνες του διαδικτύου μπορούσαν να αξιοποιήσουν για να εισβάλλουν στους υπολογιστές των χρηστών και να τους μετατρέψουν σε «ζόμπι» για τις δικές τους χρήσεις.

Το πρόβλημα αφορούσε την αλλοίωση μνήμης και μέσω αυτού του προβλήματος ασφαλείας, χάκερς μπορούσαν να οδηγήσουν τους χρήστες του Explorer σε μολυσμένα sites, τα οποία με τη σειρά τους μόλυναν τους υπολογιστές, κλέβοντας προσωπικά δεδομένα, αλλάζοντας τα προγράμματα και κάνοντας το σύστημα ό,τι ήθελαν.

Το πρόβλημα αποκαλύφθηκε από την Google, η οποία αμέσως ενημέρωσε τη Microsoft, που, με τη σειρά της, εξέδωσε ειδικό λογισμικό (patch) για να αντιμετωπίσει το κενό ασφαλείας, χωρίς, ωστόσο, να γίνει γνωστό το μέγεθος του προβλήματος, δηλαδή, πόσοι υπολογιστές μολύνθηκαν από το πρόβλημα αυτό.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πρόβλημα εντοπίζεται σε όλες τις εκδόσεις του Internet Explorer από τον ΙΕ 9 και πάνω, αν και όχι σε όλα τα συστήματα που χρησιμοποιούν Windows.

Πληροφορίες: engadget

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36