search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:07
MENU CLOSE

Θα τρελαθούμε τελείως: Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά είναι έξαλλη με την Toblerone

20.12.2018 15:10
Θα τρελαθούμε τελείως: Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά είναι έξαλλη με την Toblerone - Media

 

Αποτελεί ένα από τα άτυπα σύμβολα της Ευρώπης, λατρεύεται παγκοσμίως, όταν είχε επιχειρήσει να αλλάξει τη γεύση της κόντεψε να προκληθεί επανάσταση και πλέον βρίσκεται στο στόχαστο πολλών ακροδεξιών Ευρωπαίων πολιτικών.

Ο λόγος για την πασίγνωστη και πολυαγαπημένη τριγωνική ελβετική σοκολάτα Toblerone, η οποία, σύμφωνα με μια ελβετική ταμπλόιντ εφημερίδα έγινε… χαλάλ, δηλαδή, κατάλληλη για κατανάλωση από πιστούς του Ισλάμ.

Κατ’ αρχάς, μια διευκρίνηση: η Toblerone δεν έκανε τίποτα απολύτως για να γίνει κατάλληλη για τη διατροφή χαλάλ, η οποία προβλέπει συγκεκριμένο τρόπο σφαγής και προετοιμασίας του κρέατος και απαγορεύει το αλκοόλ.

Από τη στιγμή που η σοκολάτα δεν περιέχει ούτε κρέας ούτε αλκοόλ, αυτό σημαίνει ότι, ούτως ή άλλως είναι χαλάλ, ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε Ευρωπαίους ακροδεξιούς να… εκραγούν.

Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ακροδεξιού AfD Γιέργκ Μόιτεν, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε ειρωνικά: «Η Ευρώπη και η Γερμανία δεν εξισλαμίζονται, οπότε είναι απολύτως τυχαίο που μια γνωστή σοκολάτα πλέον διαφημίζεται ως “χαλάλ”».

Ακολούθησε χαμός από διάφορους ακροδεξιούς λογαριασμούς στο Twitter που οδύρονταν για το ότι η Toblerone υπέκυψε στον «εξισλαμισμό» της Ευρώπης, αγνοόντας, φυσικά, ότι η σύνθεση της σοκολάτας δεν άλλαξε στο παραμικρό και ότι, απλώς, πριν από περίπου οκτώ μήνες το εργοστάσιο παραγωγής της στη Βέρνη πήρε πιστοποίηση χαλάλ.

Οι ακροδεξιοί στην Ευρώπη καλούν σε μποϋκοτάζ της Toblerone, πρόβλημα που το 2017 είχε αντιμετωπίσει και η εταιρεία Cadbury’s η οποία είδε κι έπαθε να ηρεμήσει τους απανταχού φανς της όταν κυκλοφόρησε ότι οι σοκολάτες της έγιναν χαλάλ, εξηγώντας ότι δεν άλλαξε τίποτα στα προϊόντα της και ότι, απλώς, πήρε πιστοποίηση για να τα πουλά και σε μουσουλμανικές χώρες…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:07