search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:00
MENU CLOSE

Ανοίγει σταδιακά το Γκάτγουικ, μετά από «κλείσιμο» 32 ωρών λόγω drones (Photos)

21.12.2018 08:03
Ανοίγει σταδιακά το Γκάτγουικ, μετά από «κλείσιμο» 32 ωρών λόγω drones (Photos)  - Media

 

Προσπάθειες να επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ – το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου – κάνουν οι αρμόδιες αρχές, μετά από διήμερο «shutdown» που προκάλεσαν δεκάδες μη επανδρωμένα αεροπλανάκια που εντοπίστηκαν να πετούν πάνω από το αεροδρόμιο από το βράδυ της Τετάρτης.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι μέσα στην ημέρα έχουν προγραμματιστεί 700 αναχωρήσεις πτήσεων, ωστόσο το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή, αν επανεμφανιστούν drones.

Ωστόσο,σύμφωνα με το Skynews, η πρώτη πτήση απογειώθηκε ήδη σε «διαθέσιμο αεροδιάδρομο», αφού οι αρχές έκριναν ότι είναι πλέον ασφαλής ο εναέριος χώρος.

Σχεδόν 12.000 επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στους χώρους του αεροδρομίου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα και η διεύθυνση κάλεσε όλους όσους ταξιδεύουν, να ενημερώνονται για την πτήση τους από την εταιρία τους πρίν ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο.

Μέχρι στιγμής έχουν κάνει την εμφάνισή τους πάνω από 50 drones, χωρίς να έχει εντοπιστεί ο ή οι χειριστές τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου δήλωσε ότι πρόκειται για «εγκληματικής δραστηριότητας» ενώ ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι έκανε λόγο για ενέργεια «ανεύθυνη και εντελώς απαράδεκτη», υπενθυμίζοντας ότι αυτό που έγινε είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57