search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:42
MENU CLOSE

Oι αράχνες θα μπορούσαν φάνε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη σε μόλις 12 μήνες (Photos)

21.12.2018 16:57
Oι αράχνες θα μπορούσαν φάνε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη σε μόλις 12 μήνες (Photos) - Media

 

Αν έχετε φοβία με τις αράχνες, καλό θα ήταν να μην συνεχίσετε να διαβάζετε το παρακάτω άρθρο.

Δύο «τρελοί» επιστήμονες, οι Μάρτιν Νιφέλερ από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας και Κλάους Μπιρκχόφερ του πανεπιστημίου του Βρανδεμβούργου δημοσίευσαν την έρευνά τους, σύμφωνα με την οποία οι περίπου 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι του πλανήτη θα ήταν αρκετοί να θρέψουν ως τις αράχνες μόνο για 12 μήνες.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από υπολογισμούς των ποσοτήτων σάρκας που καταναλώνουν όλα τα διαφορετικά είδη αραχνών και έπειτα, οι επιστήμονες συνέκριναν τα στοιχεία αυτά με το βάρος όλων των ανθρώπων που ζουν στον πλανήτη.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Science of Nature, έδειξε ότι όλες οι αράχνες της Γης μπορούν να φάνε από 441 μέχρι και 881,8 εκατομμύρια τόνους σάρκας κάθε χρόνο, την στιγμή που το βάρος όλων των ανθρώπων (ενήλικων κι ανήλικων) δεν ξεπερνάει τους 395 εκατομμύρια τόνους.

Επίσης, τα στοιχεία αυτά οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι αράχνες καταναλώνουν διπλάσιες ποσότητες σάρκας από τους ανθρώπους, καθώς οι «επιδόσεις» του είδους μας στην κρεατοφαγία δεν ξεπερνούν τους 400 εκατομμύρια τόνους σε αντίθεση με τους 881,8 εκατομμύρια τόνους κρέατος που μπορούν να φάνε σε ιδανικές συνθήκες τα είδη των αραχνών.

Ακόμη, τονίζεται ότι αυτή την στιγμή εκτιμάται πως υπάρχουν περισσότερα από 40.000 διαφορετικά είδη αραχνών ανά τον κόσμο, ενώ όλα σχεδόν είναι αποκλειστικά σαρκοβόρα.

Πάντως, η μεγαλύτερη αράχνη σε μέγεθος στον κόσμο είναι η ταραντούλα Γολιάθ με άνοιγμα ποδιών που μπορεί να ξεπεράσει 30 εκατοστά, η οποία τρέφεται με πουλιά και διάφορα θηλαστικά, ενώ το πιο επικίνδυνο είδος για τον άνθρωπο είναι η ξακουστή μαύρη χήρα, το δηλητήριο της οποίας είναι αρκετό για να σκοτώσει ακόμα κι ενήλικες ανθρώπους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:40