29/02/2020 08:45:35

Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου προς παιδόφιλους ιερείς: Παραδοθείτε μόνοι σας

Απολείπει ο Πάπας τον Μαδούρο: «Κύριος» και όχι «πρόεδρος» σε επιστολή του - Media
 
Σε μια κίνηση που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους ιερείς που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικους να παραδοθούν από μόνοι τους.
 
Ο ποντίφικας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «σε όσους έχουν κακοποιήσει ανήλικους έχω να πω, μετανοήστε, παραδοθείτε στην ανθρώπινη δικαιοσύνη και ετοιμάστειτε για τη Θεία Δίκη».
 
Η σημασία της έκκλησης του Πάπα Φραγκίσκου γίνεται ακόμα πιο ισχυρή αν ληφθεί υπόψη ότι έγινε στην διάρκεια της ομιλίας του στην Curia, την διοίκηση του Βατικανού.
 
Η κίνηση αυτή έρχεται περίπου δύο μήνες πριν μια έκτακτη σύνοδο της Καθολικής Εκκλησίας για το ζήτημα, στην οποία θα συμμετάσχουν κεφάλές της εκκλησίας και ειδικοί.
 
Μάλιστα, ο ποντίφικας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας ότι «ενώπιον αυτών των βδελυγμιών, η Εκκλησία δεν θα σταματήσει να προσπαθεί να αποδόσει δικαιοσύνη, ούτε να αποσιωπήσει».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.