search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:53
MENU CLOSE

Έκκληση Πάπα Φραγκίσκου προς παιδόφιλους ιερείς: Παραδοθείτε μόνοι σας

21.12.2018 20:04
pope_1.jpg
 
Σε μια κίνηση που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τους ιερείς που έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά ανήλικους να παραδοθούν από μόνοι τους.
 
Ο ποντίφικας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «σε όσους έχουν κακοποιήσει ανήλικους έχω να πω, μετανοήστε, παραδοθείτε στην ανθρώπινη δικαιοσύνη και ετοιμάστειτε για τη Θεία Δίκη».
 
Η σημασία της έκκλησης του Πάπα Φραγκίσκου γίνεται ακόμα πιο ισχυρή αν ληφθεί υπόψη ότι έγινε στην διάρκεια της ομιλίας του στην Curia, την διοίκηση του Βατικανού.
 
Η κίνηση αυτή έρχεται περίπου δύο μήνες πριν μια έκτακτη σύνοδο της Καθολικής Εκκλησίας για το ζήτημα, στην οποία θα συμμετάσχουν κεφάλές της εκκλησίας και ειδικοί.
 
Μάλιστα, ο ποντίφικας χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας ότι «ενώπιον αυτών των βδελυγμιών, η Εκκλησία δεν θα σταματήσει να προσπαθεί να αποδόσει δικαιοσύνη, ούτε να αποσιωπήσει».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44