search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 10:28
MENU CLOSE

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ο τύπος άντρα που όλοι ζηλεύουμε (Video & Photos)

22.12.2018 12:50
Ο Ρικ Πιτίνο είναι ο τύπος άντρα που όλοι ζηλεύουμε (Video & Photos) - Media

 

Έκανε το χόμπι του επάγγελμα, και το επάγγελμα τον αναγνώρισε ως έναν από τους κορυφαίους στην κατηγορία του! Καθολική αναγνώριση, παγκόσμια φήμη, δόξα, πολλά χρήματα και άστατη ζωή που «ονειρεύονται» οι εργένηδες…

Ο Ρικ Πιτίνο έχει μάθει να τα ζει όλα στο ακέραιο και πιστεύει ότι η επιτυχία είναι επιλογή! Το αναφέρει σε βιβλίο που έχει γράψει αν και το «My story» βιάστηκε να το εκδώσει! Κι αυτό, γιατί στην ιστορία του Πιτίνο θα προστεθεί το κεφάλαιο «Παναθηναϊκός»!

66άρης – οσονούπω πρωτάρης στην Ευρώπη,  αλλά τα γήπεδα του NCAA τα έχει «φάει με το κουταλι» και τα ρεπορτάζ ανά τον κόσμο συμφωνούν σε ένα πράγμα για τον Hall of Famer κόουτς. Πρόκειται για ζωντανό θρύλο του Παγκόσμιου μπάσκετ και τον πρώτο τεχνικό που κατέκτησε τον τίτλο του NCAA με δύο διαφορετικές ομάδες (Κεντάκι και Λούιβιλ).

Αμείλικτος, εγωιστής, πέρναγε τα «θέλω» του στην ομάδα μαχητών του, που ήταν πάντα έτοιμη να εκτελέσει με στρατιωτική πειθαρχία τις εντολές του. Το ισχυρό «εγώ» του ήταν αυτό που του έφερε τις επιτυχίες αλλά και αυτό που του στοίχισε την προπονητική καριέρα στο ΝΒΑ.

Οι αρχές του μπορεί να οδηγούσαν σε επιτυχίες στο επίπεδο του NCAA όταν έδινε εντολές ως στρατηγός σε στρατιώτες, αλλά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου οι σταρ είναι οι παίκτες και όχι ο προπονητής. Ο εγωισμός του Πιτίνο δεν θα έμπαινε ποτέ κάτω από τον αντίστοιχο των παικτών. Τα έβαλε ακόμη και με τον Λάρι Μπερντ, και αυτό του κόστισε. Το προσωπολατρικό ΝΒΑ δεν «χώραγε» την προσωπικότητά του.

Μοιραία η εν ΝΒΑ τετραετία (1997-2001) του, αποτέλεσε κηλίδα στην προπονητική καριέρα του, δίνοντας το δικαίωμα να τον συμπεριλάβουν ανάμεσα στις χειρότερες προπονητικές επιλογές.

Όπως αποδείχθηκε, ο Πιτίνο ήταν η αιτία που η πόρτα του ΝΒΑ έκλεισε για τους κολεγιακούς προπονητές, αφού αν απέτυχε ο κορυφαίος στο είδος, τότε πως θα πετύχει κάποιος άλλος;

Ίσως να δίστασαν και λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του. Άλλωστε το βιβλίο της ζωής του δεν περιλαμβάνει μόνο επιτυχίες, αλλά και «μαύρες σελίδες».

Πολυτάραχη, άστατη ζωή, μυστήριο και σκάνδαλα εκβιασμών και δωροδοκιών. Νεοϋορκέζος σκληρός τύπος που θέλει να ελέγχει τα πάντα ακόμη και τις σχέσεις των παικτών του με τους χορηγούς. «Με το αζημίωτο», υποστρηρίζουν οι κακεντρεχείς.

Ένα τέτοιο σκάνδαλο έβαλε τέλος στην καριέρα του στο NCAA, στις 16 Οκτωβρίου του 2017. Κατηγορήθηκε ότι εισέπραξε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, από γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών, προκειμένου να πείσει έναν παίκτη του να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας μαζί της. Η διοίκηση του Λούσβιλ τον έβγαλε σε υποχρεωτική άδεια και μετά από 16 χρόνια παραμονής στον ίδιο πάγκο, απολύθηκε. Και να’ταν μόνο αυτό;

 

Το 2003 ο (παντρεμένος και πατέρας πέντε παιδιών) Πιτίνο ήρθε σε σεξουαλική επαφή με την Κάρεν Γουάιζ σε εστιατόριο του Λούσβιλ. Μερικές εβδομάδες αργότερα η Γουάιζ τηλεφώνησε στον Αμερικανό προπονητή και τον πληροφόρησε ότι είναι έγκυος. Εκείνος, σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία, της πλήρωσε την άμβλωση με 3000 δολάρια.

Λίγα χρόνια αργότερα, η Γουάιζ τον απειλούσε με μήνυση για βιασμό αν δεν συναινέσει να την πληρώνει εσαεί. Ο Πιτίνο αρνήθηκε να συναινέσει, έκανε μήνυση και τελικά η Γουάιζ κρίθηκε ένοχη για εκβιασμό και ψευδορκία και τιμωρήθηκε με επτά χρόνια φυλάκιση.

Η υπόθεση πήρε τεράστια έκταση!

Ακόμη, το 2015 κατηγορήθηκε για διοργάνωση και συμμετοχή σε πάρτι οργίων με τον βοηθό προπονητή του Άντρε Μακγκι με «καλεσμένες» χορεύτριες που κάποιες ήταν κι ανήλικες! To ΝCAA, όταν εξέδωσε ποινή, τόνισε ότι δεν μπορούσε να καταλήξει σε τυχόν ευθύνη του Πιτίνο και έτσι ο Νεοϋρκέζος τη γλίτωσε φθηνά!

Η (έξω)αγωνιστική ζωή του Πιτίνο άρχισε να παίζει σε όλα τα ταμπλόιντ. Μέχρι και τραγούδι ραπ «φτιάχτηκε» για την αυθεντία του.

 

Στο βιβλίο του “Η επιτυχία είναι επιλογή”, γράφει μεταξύ άλλων: “ Δούλεψε πιο σκληρά από όλους. Ίδρωσε για τα μικρά πράγματα και για τα μεγάλα πράγματα. Κάνε το κάτι παραπάνω. Κάνε ό,τι χρειαστεί. Βάλε την καρδιά σου και την ψυχή σου σε ό,τι κάνεις».

Ίσως αυτά τα λόγια να έπεισαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για να του δώσει τα «κλειδιά» της ομάδας του. Ίσως να θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν εκρηκτικό, έναν ισχυρό χαρακτήρα, σαν τον δικό του. Αυτό ήδη συζητιέται στην Αμερική…

Μόνο τα τυπικά απομένουν για να ανακοινωθεί ως ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού»! Στην ουσία υποστηρίζεται ότι πρέπει να πείσει την οικογένειά του για να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι!

Όποια εμπόδια κι αν παρουσιαστούν, ο «γνωστός» Πιτίνο, αυτός που «ξέρουμε» θα είναι ο νέος κόουτς του Παναθηναϊκού! Γιατί ακόμα και στα 66 του, διψάει για προκλήσεις. Γιατί το λέει η καρδιά του…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 09:53