search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:41
MENU CLOSE

Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της γης, συρρέουν στη Βηθλεέμ

24.12.2018 17:19
Χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της γης, συρρέουν στη Βηθλεέμ - Media

 

Προσκυνητές απ΄όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν κοντά στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, τον τόπο όπου γεννήθηκε ο Ιησούς.
Όπως επιτάσσει η παράδοση, Παλαιστίνιοι πρόσκοποι, ντυμένοι με μπλε, κίτρινες και μπεζ στολές, παρέλασαν το μεσημέρι στην πλατεία της Φάτνης, κοντά στη Βασιλική όπου έχει τοποθετηθεί και ένα επιβλητικό έλατο.

Εκατοντάδες πιστοί, από τη Νιγηρία, τη Γαλλία, την Παλαιστίνη, ταξίδεψαν μέχρι τη Βηθλεέμ και θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εκπληκτικά ψηφιδωτά του ναού, που χρονολογούνται από την εποχή των Σταυροφοριών και αποκαταστάθηκαν πρόσφατα.
Μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, το πλήθος είχε συγκεντρωθεί πίσω από τα κιγκλιδώματα ασφαλείας για να απολαύσει το θέαμα και να ακούσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στα αραβικά!

Στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία που θα τελεστεί τα μεσάνυχτα στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης θα παραστούν ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και άλλοι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Η Βασιλική της Γέννησης, που έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, παραμένει σημαντικός θρησκευτικός και τουριστικός προορισμός, μολονότι οι χριστιανοί κάτοικοι της Βηθλεέμ και της γύρω περιοχής είναι μειοψηφία.

Το 2017 οι εορτασμοί είχαν αμαυρωθεί από τις εντάσεις στην περιοχή λόγω της αναγνώρισης, από τις ΗΠΑ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Φέτος ωστόσο το κλίμα είναι πολύ καλύτερο και η τουριστική κίνηση που καταγράφεται είναι η υψηλότερη εδώ και χρόνια στη Βηλθεέμ, με τα ξενοδοχεία να αναφέρουν άνοδο στην πληρότητά τους για την περίοδο των εορτών των Χριστουτγέννων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού της Παλαιστινιακής Αρχής, περίπου 2,8 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν φέτος τα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ πέρσι ο αριθμός τους ανερχόταν στα 2,5 εκατομμύρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:39