search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:03
MENU CLOSE

Αμέτρητοι Αγιο-Βασίληδες «πλημμύρισαν» τα Χανιά! (Photos)

26.12.2018 14:22
Αμέτρητοι Αγιο-Βασίληδες «πλημμύρισαν» τα Χανιά! (Photos) - Media

 

Με παρέλαση χιλιάδων «Αγιο-Βασίληδων» στους δρόμους του κέντρου και της παλιάς πόλης των Χανίων και τη διοργάνωση-πάρτι στους πεζόδρομους κοντά στο ενετικό λιμάνι, ολοκληρώνεται η μεγάλη γιορτή «Santa Run» που οργανώθηκε για 8η συνεχή χρονιά.

Παρά τον άστατο καιρό, το τσουχτερό κρύο και το ψιλόβροχο, που έπεφτε κατά διαστήματα, μικροί και μεγάλοι ντυμένοι με την στολή του Αη Βασίλη έγιναν ένα, με τα έσοδα και της φετινής εκδήλωσης να δίνονται για τις ανάγκες ιδρυμάτων της πόλης που περιθάλπουν και φροντίζουν παιδιά με προβλήματα υγείας.

«Είναι μια γιορτή που στέλνει το μήνυμα της αλληλεγγύης», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας από το 1ο Γυμνάσιο Χανίων, το οποίο είχε ορισθεί ως σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων.

Το κέφι και την χαρά «απογείωσαν» κρητικά παραδοσιακά συγκροτήματα και τοπικά νεανικά σχήματα, δίνοντας με την παρουσία τους τον τόνο της γιορτής.

Ο χορός, τα τύμπανα, οι σφυρίχτρες, τα κόκκινα μπαλόνια, που υπήρχαν παντού, «πλημμύρισαν» και φέτος την πόλη.

«Κάθε χρόνο οι πολίτες, μέσα από αυτή την εκδήλωση, δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο», σχολίασε ο πρόεδρος του ιδρύματος «Ορίζοντες», που στηρίζει παιδιά με καρκίνο, Σπύρος Αδοντάκης.

Εκτός από τους ντυμένους Άγιους Βασίληδες, στην παρέλαση συμμετείχαν και πολλοί πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ  – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:03