search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:03
MENU CLOSE

Τι έρχεται να κάνει η Μέρκελ στην Αθήνα 

27.12.2018 11:26
Τι έρχεται να κάνει η Μέρκελ στην Αθήνα  - Media

 

Στις 10 και 11 Ιανουαρίου φτάνει στην Αθήνα η Άνγκελα Μέρκελ και σε διπλωματικό επίπεδο εντείνονται οι διεργασίες ώστε να γίνει εφικτή η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια. 

Η ατζέντα της επίσκεψης, πέρα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει κλείσει ακόμα, ωστόσο αν η άφιξή της πραγματοποιηθεί πριν από τα μέσα του επόμενου μήνα όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην ολοκλήρωση της Συνταγματικής αναθεώρησης στη ΠΓΔΜ. 

Η επίσκεψη της Μέρκελ θα σηματοδοτήσει επίσης και τη στήριξή της στην κυβέρνηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή, που θα είναι το μείζον γεγονός για το Μαξίμου από τη νέα χρονιά.

Το χρονοδιάγραμμα της Συμφωνίας των Πρεσπών 

  • 9 Ιανουαρίου: Συνταγματικές Αλλαγές στη ΠΓΔΜ 
  • 15 Ιανουαρίου: Ολοκλήρωση των αλλαγών στις 15 Ιανουαρίου με την 3η καθοριστική ψηφοφορία για την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών.

Τέλος στην συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με την Γερμανίδα καγκελάριο δεν αποκλείεται να τεθεί από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα και το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, καθώς το θέμα αυτό βρίσκεται στην ατζέντα του για την επόμενη χρονιά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:02