24/10/2019 09:05:24

Απόλυτος αφανισμός: Οι νέες τερατώδεις βόμβες που δοκίμασαν οι ΗΠΑ (Video)

Απόλυτος αφανισμός: Οι νέες τερατώδεις βόμβες που δοκίμασαν οι ΗΠΑ (Video) - Media

 

Δέος και σοκ προκάλεσε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο και επιδεικνύει την απίστευτη καταστροφική ισχύ ενός νέου τύπου βόμβας που ανέπτυξαν οι ΗΠΑ, η οποία ανταγωνίζεται ακόμα και την διαβόητη ΜΟΑΒ, την «Μητέρα Όλων των Βομβών».

Πρόκειται για τη βόμβα με την ονομασία ΜΟΡ (Massive Ordnance Penetrator, δηλαδή, Τεράστια Διατρητική Βόμβα) και τον κωδικό GBU-57, η οποία ρίφθηκε σε στόχους από τον «σιωπηλό δολοφόνο» της αεροπορίας των ΗΠΑ, το stealth βομβαρδιστικό Β-2.

Οι συγκεκριμένες βόμβες ΜΟΡ ζυγίζουν 14.000 κιλά έχουν τη δυνατότητα να διατρυπήσουν τσιμέντο πάχους ως 60 μέτρων πριν εκραγούν, καθιστώντας ευάλωτο κάθε υπόγειο καταφύγιο και προκαλώντας απόλυτη καταστροφή όταν εκραγούν.

Το βομβαρδιστικό Β-2 είναι το μοναδικό αεροσκάφος των ΗΠΑ που μπορεί να μεταφέρει τις τερατώδεις GBU-57, ενώ το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας δείχνει και άλλες δυνατότητες του «αόρατου» βομβαρδιστικού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.