search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:43
MENU CLOSE

Σγουρίδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να καθυστερήσει, μπορεί να υπάρξει θερμό επεισόδιο

28.12.2018 11:10
Σγουρίδης: Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να καθυστερήσει, μπορεί να υπάρξει θερμό επεισόδιο - Media

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στη Βουλή άφησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης υποστηρίζοντας ότι «μπορεί να συμβούν γεγονότα». Στην ερώτηση, δε, «τι θα μπορούσε να συμβεί;» ο κ. Σγουρίδης απάντησε «ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά ολα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει άμεσα ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

Ο αντπρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι «το πότε θα εισαχθεί (σ.σ. η Συμφωνία των Πρεσπών) έχει ένα δρόμο. Δεν ξέρω τι γεγονότα μπορεί να υπάρξουν. Μπορεί να υπάρξουν γεγονότα απρόβλεπτα και η συμφωνία να μην έρθει ποτέ στο κοινοβούλιο και αυτο δεν έχει να κάνει με την εγχώρια πολιτική σκηνή».

«Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική επλειοψηφία» είπε ο κ. Σγουρίδης.

Κατά τον ίδιο, πάντως, «κανονικώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τον Μάρτιο-Μάιο υπολογίζω ότι μπορεί να έρθει η Συμφωνία και θα χρειαστεί μια επεξεργασία. Δεν σημαίνει ότι από τη στιγμή που η συμφωνία κυρωθεί στο σκοπιανό κοινοβούλιο τότε αυτομάτως θα εισαχθεί προς έγκριση στο εληνικό κοινοβουλιο». Διευκρίνισε, δε, ότι «καθυστέρηση μπορεί να είναι και 2 μήνες και 1 μήνας στο χρόνο από τη στιγμή που κυρώνεται στο σκοπιανό κοινοβούλιο».

Στην ερώτηση ποιοι υπουργοί των ΑΝΕΛ θα παραιτηθούν όταν εισαχθεί η Συμφωνία των Πρεσπών προς επικύρωση στη Βουλή ο Παναγιώτης Σγουρίδης είπε ότι «θα παραιτηθούν όλοι γιατί αυτό έχει συζητηθεί και έχει ανακοινωθεί δημοσίως από τον Πάνο Καμμένο». Στην ερώτηση, μάλιστα, με συγκεκριμένα ονόματα υπουργών ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε ότι «φυσικά» θα παραιτηθούν όλοι.

Επανέλαβε, δε, ότι «ο κ. Κουίκ βάσει των διακηρύξεων των ΑΝΕΛ έθεσε εαυτόν εκτός κινήματος» καθώς και ότι οι ΑΝΕΛ «δεν ψηφίζουμε καμία πρόταση (σ.σ. μομφής) της ΝΔ».

Όσον αφορά, τέλος, για το αν θα υπάρξουν διαγραφές στελεχών των ΑΝΕΛ που συμφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σγουρίδης είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «η διαδικασία των διαγραφών ειναι τελείως ανεξάρτητη, η επιτροπή δεοντολογίας προχωράει ανεξάρτητα. Ούτε ο Καμμένος δεν μπορεί να πει σε κάποιον φύγε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48