search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:07
MENU CLOSE

Μηνύσεις κατά αστυνομικών και διασώστη του ΕΚΑΒ από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου

28.12.2018 14:22
Μηνύσεις κατά αστυνομικών και διασώστη του ΕΚΑΒ από την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου - Media

 

Σε σειρά μηνύσεων κατά των αστυνομικών που συμμετείχαν στην βίαιη επιχείρηση σύλληψης του αιμόφυρτου Ζακ Κωστόπουλου αλλά και του διασώστη του ΕΚΑΒ που ενεπλάκη στην επιχείρηση προχωρά η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μια κίνηση που αποτυπώνει τη βούληση «να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν».

Η κατάθεση των μηνύσεων έρχεται μετά το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) που διενεργήθηκε για τον τρόπου που έδρασαν οι αστυνομική στην οδό Γλάδστωνος, το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές- προτείνει απόταξη ή αργία για τους οκτώ αστυνομικούς.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στην υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου αναφέρουν:

Κατά των εμπλεκομένων στο θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή μήνυση για τα αδικήματα που διέπραξαν. Οι μεν τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα το Ζαχαρία Κωστόπουλο, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση. Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν. Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους, συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της.

Αθήνα, 28/12/2018

Οι Πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής

Αννα Παπαρρούσου

Χρύσα Πετσιμέρη

Κλειώ Παπαπαντολέων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:07