search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:39
MENU CLOSE

Νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο (Photos)

28.12.2018 17:42
Νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στο Κάιρο (Photos) - Media

Ανεβαίνει ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση που δέχτηκε τουριστικό λεωφορείο κοντά στις Πυραμίδες, καθώς τέσσερις είναι πλέον οι νεκροί από την έκρηξη που έγινε με αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Αυτό δήλωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τρεις Βιετναμέζους τουρίστες νεκρούς και έναν Αιγύπτιο ξεναγό, που επίσης σκοτώθηκε από την έκρηξη.

Ο ανώτατος Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι στους έντεκα ανέρχονται οι τραυματίες.

Τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθεί στενά ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών να βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο και στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη αντίστοιχα.

Όπως γράφει η «Egypt Today», «ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός κ. Μαντμπούλι τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί πραγματική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο». Και προσέθεσε «η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει σθεναρά οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει την ασφάλεια της χώρας».

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε άμεση επαφή και με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αίγυπτο για να την ενημερώνει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ενδελεχή έρευνα για την επίθεση, έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου Ναμπίλ Σαντίκ.

Από την πλευρά του, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Σάουκι Άλαμ «καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση», όπως γράφει η «Egypt Today», στο ρεπορτάζ της οποίας προστίθενται οι δηλώσεις του ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις είναι εντελώς ασυμβίβαστες με όλες τις διδασκαλίες των θρησκειών. Και επιβεβαίωσε ότι οι αξιωματούχοι και οι άνθρωποι της Αιγύπτου θα σταθούν ισχυρά αντιμέτωποι σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Μουστάφα Μαντμπούλι αναφέρει σε δηλώσεις του ότι δύο ακόμη τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

 

 

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που προσέγγισε την περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση ανέφερε ότι είδε κατεστραμμένη τη μία πλευρά του λεωφορείου, ενώ τα τζάμια του είχαν σπάσει. Δεκάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες παρέμεναν στο σημείο, σε ένα στενό σοκάκι κοντά στον περιφερειακό δρόμο, σε μικρή απόσταση από τις Πυραμίδες της Γκίζας.

Από το 2013, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, στην Αίγυπτο έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις κυρίως εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και εκκλησιών της χριστιανικής, κοπτικής μειονότητας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:39