search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:02
MENU CLOSE

Προσοχή: Νέα μεγάλη απάτη με τους λογαριασμούς του Netflix

28.12.2018 17:57
Τρεις από τις καλύτερες ταινίες εποχής στο Netflix - Media

Ακόμα και το Netflix δεν την γλύτωσε από τους απατεώνες του διαδικτύου, οι οποίοι αξιοποιούν τη δημοφιλία του για να κλέψουν -κυριολεκτικά, κάποιες φορές- τους χρήστες της πλατφόρμας.

Μάλιστα, τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) υποχρεώθηκε να εκδόσει προειδοποίηση προς τους συνδρομητές, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στη νέα απάτη «ψαρέματος» (Phishing).

Τι συνέβη; Οι απατεώνες στέλνουν στους συνδρομητές του Netflix ένα mail, με το οποίο ζητάνε από τον συνδρομητή να ανανεώσει τα στοιχεία του.

Το e-mail είναι τόσο πειστικό που αν ο χρήστης του Netflix δεν καταλάβει οτι πρόκειται για απάτη, τότε θα βρεθεί σε μία σελίδα όπου θα καλείται να μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες όπως π.χ στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, κωδικούς κτλ.

Αν τελικά δώσει τις πληροφορίες που οι απατεώνες ζητούν τότε κινδυνεύει να βρεθεί με… άδειο λογαριασμό ή υπερχρεωμένη πιστωτική κάρτα.

Η FTC έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα από τα απατηλά e-mail που στέλνονται στους συνδρομητές του Netflix και κάλεσε τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:57