search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:14
MENU CLOSE

Υπουργείο Οικονομικών: Σχέδιο για περισσότερες δόσεις στους φόρους

29.12.2018 09:11
Πόσα πλαστά χαρτονομίσματα κυκλοφορούν στην ευρωζώνη - Media

 

Σχέδιο για περισσότερες δόσεις στους φόρους φαίνεται πως επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, καθώς σκοπός φαίνεται πως είναι να εκκαθαρίζεται νωρίτερα η φορολογική δήλωση μέσω της εξόφλησης του φόρου εισοδήματος αλλά και του ΕΝΦΙΑ.

Ιδιαίτερα, καθώς ο φόρος εισοδήματος εξοφλείται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες, όλες κατά το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τους νέους σχεδιασμούς το Taxis θα ανοίξει περί τα τέλη Μαρτίου και οι έχοντες υποβάλει δήλωση τον Απρίλιο θα μπορέσουν να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους πέντε ή έξι δόσεις αντί των τριών.

Μάλιστα, όπως τονίζει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, θα αυξηθεί το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου.

Πληροφορίες του ρεπορτάζ υποδεικνύουν συγκεκριμένα αύξηση που δύναται να κυμαίνεται από 25-50% ανάλογα του εισόδημα του εκάστοτε φορολογούμενου.

Πηγή: Kαθημερινή

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:13