search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:45
MENU CLOSE

Ακόμα πιο κοντά Μόσχα-Άγκυρα: Συμφωνία για εξάλειψη κάθε «τρομοκρατικής απειλής» στη Συρία

29.12.2018 12:44
Ακόμα πιο κοντά Μόσχα-Άγκυρα: Συμφωνία για εξάλειψη κάθε «τρομοκρατικής απειλής» στη Συρία - Media

 

Η Τουρκία θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία της με τη Ρωσία και το Ιράν για το θέμα της Συρίας, διαβεβαίωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις επαφές που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα.

«Η Άγκυρα και η Μόσχα συμμερίζονται την άποψη ότι είναι αναγκαίο να εξαλειφθούν όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Ρωσία και το Ιράν για τη Συρία και άλλα περιφερειακά θέματα» είπε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Λαβρόφ, από την πλευρά του, χαιρέτισε τις συνομιλίες αυτές, χαρακτηρίζοντάς τις «πολύ χρήσιμες». «Συζητήσαμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, την επιστροφή των προσφύγων και άλλα θέματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό, Μόσχα και Άγκυρα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στη Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.

«Ασφαλώς δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με την αποχώρηση των στρατευμάτων που ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ. Καταλήξαμε σε συμφωνία για το πώς θα συνεχίσουν οι στρατιωτικοί εκπρόσωπο της Ρωσίας και της Τουρκίας να συντονίζουν τις ενέργειές τους υπό αυτές τις νέες συνθήκες, με στόχο την οριστική εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής στη Συρία», πρόσθεσε.

Στις συνομιλίες αυτές συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Χουλουσί Ακάρ και Σεργκέι Σόιγκου, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν καθώς και οι Ρώσοι ομόλογοί τους, ο Σεργκέι Ναρίσκιν και ο Βαλέρι Γκερασίμοφ.

Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στη «σοβαρή πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στη Συρία χάρη στη συνεργασία της Τουρκίας, με τη Ρωσία και το Ιράν. Οι τρεις χώρες είναι οι «εγγυήτριες» της αποκλιμάκωσης, όπως αυτή καθορίστηκε σε λεγόμενη «διαδικασία της Αστάνα».

Σημειώνεται ότι για την Τουρκία “τρομοκρατική οργάνωση” δεν αποτελεί μόνο το ISIS και τα παρακλάδια του, αλλά και οι Κούρδοι της περιοχής. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:44