search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:23
MENU CLOSE

Πρωτοχρονιάτικες ευχές και κάλεσμα σε διάλογο από Πούτιν σε Τραμπ

30.12.2018 10:53
Πρωτοχρονιάτικες ευχές και κάλεσμα σε διάλογο από Πούτιν σε Τραμπ - Media

 

Ανοιχτή σε διάλογο με την Ουάσιγκτον είναι η Μόσχα, σύμφωνα με επιστολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στην πρωτοχρονιάτικη επιστολή του ο πρόεδρος της Ρωσίας σημειώνει ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Προ μηνός, ο κ. Τραμπ είχε ακυρώσει συνάντησή του με τον κ. Πούτιν, στο περιθώριο της G20 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, με με φόντο τις εξελίξεις στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας, μετά από το συμβάν στον Πορθμό του Κερτς.

Από την πλευρά της η Μόσχα αμφισβήτησε τους λόγους που επικαλέστηκε ο κ. Τραμπ για την ακύρωση της συνάντησης, παραπέμποντας στην εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ.

Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Πούτιν, οι δύο άνδρες μίλησαν στο περιθώριο της συνόδου για την ουκρανική κρίση. «Μιλήσαμε όρθιοι. Απάντησα στις ερωτήσεις του σχετικά με το περιστατικό στον Πορθμό του Κέρτς», τόνισε και πρόσθεσε: «Έχει την άποψή του για αυτό το θέμα, εγώ έχω δική μου, αλλά τον ενημέρωσα για το τι συνέβη».

Ο Λευκός Οίκος σχολίασε από την πλευρά του ότι ως είθισται στις πολυμερείς διασκέψεις, ο πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία είχαν ορισμένες άτυπες συνομιλίες κατά τη διάρκεια του δείπνου και με τον πρόεδρο Πούτιν.

Σε άλλη επιστολή του προς τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο κ. Πούτιν δεσμεύεται να συνδράμει τη συριακή κυβέρνηση και τον συριακό λαό στη «μάχη εναντίον της τρομοκρατίας».

Ο κ. Πούτιν απέστειλε επιστολές με ευχές για το Νέο Έτος και σε ηγέτες άλλων χωρών, μεταξύ των οποίων οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας Τερέζα Μέι και της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, καθώς και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21