search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:54
MENU CLOSE

Καιρός: Ο «Ραφαήλ» δείχνει τα «δόντια» του – Έκλεισε ο δρόμος προς Πάρνηθα

01.01.2019 08:39
Κακοκαιρία: Φεύγει ο «Ραφαήλ» και έρχεται η «Σοφία» - Πολικές θερμοκρασίες  - Media

 

Κλειστή είναι απο τις 07.00 σήμερα το πρωί, η λεωφόρος Πάρνηθος, λόγω χιονόπτωσης.

Για λόγους ασφαλείας η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο για την Πάρνηθα απο το τελεφερίκ και πάνω, όπου μέχρι και τη νύχτα γινόταν με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για σήμερα Τρίτη, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, με ισχυρά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα παρουσιάσει προοδευτική βελτίωση. 

Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Βόρειας Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Αττικής, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα, ιδιαίτερα στα δυτικά του νομού. 

Αναλυτικά η πρόγνωση του σημερινού καιρού σύμφωνα με την ΕΜΥ

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στα νότια και ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Βελτίωση το μεσημέρι.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Ζάκυνθος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 7 και τοπικά 8 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν και τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στο νότιο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου και της Στερεάς (ενδεικτικά, 300 με 500 μέτρα) κατά τόπους πυκνές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: στα βόρεια από -04 (μείον 4) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια όπου πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά στα βόρεια από 300, στα νότια από 500 μέτρα). Σταδιακά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ που από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές έως το απόγευμα και χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Κρήτης.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές, στα νησιά του βορειοανατολικού αιγαίου χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στα βόρεια από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ με εξασθένηση από τη νύχτα. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:50