search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:12
MENU CLOSE

Τέρενς Κουίκ: Εκλογές το Σεπτέμβριο – Τι θα γίνει με την ψήφο των απόδημων

01.01.2019 15:19
Δένδιας: «Κορυφαία προτεραιότητα» για τη νέα κυβέρνηση η επίλυση του Κυπριακού - Media

 

Μέσω της «Φωνής της Ελλάδας», απ’ όπου έστειλε τις πρωτοχρονιάτικες ευχές του στον απόδημο Ελληνισμό, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ έστειλέ και πολιτικό «μήνυμα» σχετικά με το χρόνο των εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουίκ είπε στο μήνυμά του ότι «το 2019 θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής και ο νόμος για την ψήφο των Ελλήνων κατοίκων του εξωτερικού. Μακάρι να πάρει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, ώστε να εφαρμοστεί από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Παράλληλά, προανήγγειλε ότι «θα έρθει και ο νόμος για το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, το ΣΑΕ, που για πρώτη φορά θα αυτό-οργανωθεί και θα αυτοχρηματοδοτηθεί, χωρίς – επαναλαμβάνω για πρώτη φορά – να αναμειχθεί το Ελληνικό κράτος, χωρίς την εμπλοκή κομμάτων, Υπουργών και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να διαταράξει τη λειτουργία και την ενότητα των Ομογενειακών οργάνων ή τη συμμετοχή φυσικών προσώπων».

Τόνισε, δε, ότι «η Ελλάδα αλλάζει προς την κατεύθυνση εκείνη που επιτρέπει χαμόγελα και αισιοδοξία. Και αυτό είναι εθνική υπόθεση».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:10